Register

A password will be e-mailed to you.

Najväčšie herné podujatie na Slovensku s názvom Y-Games Summer Challenge 2016 je za nami a napriek niektorým technickým problémom prinieslo kopec skvelých herných zážitkov. Titul šampiónov si však môže odniesť iba zopár vyvolených. Komu sa to podarilo?

Pozn.: Prehľad je postupne dopĺňaný o ďalšie turnaje.

Hearthstone

hearthstone

V playoff Hearthstone turnaja si zmeralo sily 16 najlepších hráčov, ktorí sa do vyraďovacej časti prebojovali spomedzi 89 účastníkov. Hlavný stage následne hostil napínavé finále, v ktorom sa proti sebe postavili martim a Scruffy. Po 5 hrách za stavu 3:2 hralo všetko do kariet martimovi, Scruffy bol však proti a vďaka skvelému finišu v posledných dvoch hrách sa stal víťazom Hearthstone turnaja. V súboji porazených semifinalistov sa podarilo tretie miesto získať Garoshikovi, zemiakovú medailu si odniesol Synthetic.

League of Legends

league-of-legends

League of Legends turnaj ponúkal už od základných skupín množstvo skvelých momentov a inak tomu nebolo ani vo vyraďovacej časti. Viaceré zápasy sa napriek výsledkom 2:0 mohli ľahko skončiť úplne opačným výsledkom, no do finále sa nakoniec zaslúžene prebojovali tímy Our fifth is alt tabbed a eXtatus. Hráči z eXtatus si po vyradení tímu eSuba.Intel už nenechali vziať príležitosť a vo veľkom finále sa stali víťazmi turnaja v League of Legends. Bronzovú medailu si v súboji proti eSuba.Intel vybojoval tím Dark Tigers.

Counter-Strike: Global Offensive

csgo

Vrcholom Y-Games Summer Challenge bol zrejme divácky najatraktívnejší turnaj v CS:GO. Vyraďovacia časť s niesla najmä v dominancii tímu eSuba.Intel, ktorý postupne porazil aj svojich najväčších konkurentov z tímov eXtatus, REViTAL Gaming a eEriness. Playoff sa však hralo systémom dvojitej eliminácie, a tak mali porazené tímy šancu na reparát v tzv. lower brackete. Túto šancu naplno využil tím eXtatus, ktorému sa po porážke v druhom kole napokon podarilo prebojovať až do veľkého finále, kde na nich už čakali rivali z eSuba.Intel. Tí mali vďaka svojej dovtedajšej neporaziteľnosti výhodu jednej mapy, ktorá im prišla veľmi vhod, keďže eXtatus dokázal prvú finálnu mapu bez výraznejších komplikácií vyhrať. O všetkom teda rozhodla mapa Inferno, v ktorej sa tím eSuba.Intel vzchopil a po dráme získal celkový titul v turnaji CS:GO. S tretím miestom sa museli uspokojiť hráči z eEriness.

Gratulujeme!

Komentuj!