Register

A password will be e-mailed to you.

Multiplayerová survival hra Rust je síce stále v early accesse, ale rozhodne nemá problém na seba pútať pozornosť. Už v minulom roku hráčov prekvapila tým, že za nich sama zvolila rasu ich postavy. Niektorí to síce prijali s menšou nevôľou, ale rozhodnutie autorov sa im nepodarilo ovplyvniť. A to nie je všetko.

V Ruste sa totiž najnovšie pokojne môžete stať aj ženou. Rovnako ako v pripade rasy ide o viacmenej náhodnú voľbu, ktorá sa priamo odvíja od vášho steam ID. To znamená, že ak by ste náhodou zaznamenali, že vaša postava medzičasom prešla operáciou pohlavia, nijak si s tým nepomôžete. Jedinou možnosťou by bolo založiť si nový účet, aktivovať si hru na ňom a počkať si, čo vám pridelí.

Autori už viackrát vysvetľovali, prečo sa uchýlili k niečomu podobnému. V prvom rade tým chceli dosiahnuť, aby bol každý charakter unikátny a hráči sa navzájom vedeli rozpoznávať aj podľa maličkostí. To už čiastočne platí, keďže sa poniektorí vedia rozpoznať podľa hlasu a chceli zájsť ešte ďalej. Aj v skutočnosti je každý z nás jedinečný a nemôže si vyberať, kým chce byť. Ste proste tým, kým ste a musíte to akceptovať. Pokiaľ patríte k tým, ktorým sa filozofia vývojárov nepozdáva, nateraz máte smolu. Uvidíme, kam sa až tvorcovia dostanú pri plnohodnotnom vydaní a do akej miery sa im podarí vytvoriť svet zaľudnený naozaj jedinečnými obyvateľmi.

Rust1

Komentuj!