Register

A password will be e-mailed to you.

Čo by ste robili ak by ste mali prístup k miliónom dolárov zozbieraných na politickú kampaň? Je mi jasné, že minimálne zopár tisíc by ste investovali do hier a herného príslušenstva. Ste predsa poctiví hráči. Ale čo sa stane ak vyzbierané financie obúcha na Steame americký kongresman? 

$1,302 je suma, ktorú kalifornský kongresman Duncan Hunter minul z oficiálnych prostriedkov vyzbieraných na kampaň. Jeho čin už pritiahol pozornosť americkej Federálnej volebnej komisie, ktorá sa prípadom začala zaoberať. Hunterov hovorca sa vyjadril, že syn kongresmana sa dostal k otcovej “pracovnej” kreditnej karte a použil ju na nákup jednej hry. Toto tvrdenie však nebude úplne v súlade s realitou, keďže podľa jeho bývalého finančného poradcu bola karta napojená na Hunterov politický účet použitá od októbra do decembra 2015 na Steame až 68 krát.

Výdavky na hry sú dokonca vtipne evidované aj vo výdavkoch kampane ako: “Osobná spotreba – peniaze vrátim”.

Priam bizarne v tomto prípade vyznieva Hunterove vyhlásenie z roku 2013: “Návyky súčasných detí a teenagerov, ktorí pozerajú do obrazoviek počítačov celé dni, u nich vytvárajú nebezpečné a potenciálne smrtiace schopnosti kvôli bojovým hrám z prvej osoby. Videohry majú na mladých ľudí korozívne účinky.”

Okrem tejto aférky sa kongresman preslávil už v minulosti, keď si v kongrese poriadne zadymil z elektronickej cigarety, v rámci propagovania svojho odporu k zákazu vapovania v lietadlách.

145993348844

Duncan Hunter dymí v kongrese

Komentuj!