Register

A password will be e-mailed to you.

Už o necelý mesiac opäť otvorí svoje brány najväčší herný turnaj na Slovensku s názvom Y-Games a hráči sa rozhodne majú na čo tešiť. Okrem merania síl tých najlepších hráčov zo Slovenska a zahraničia v hrách FIFA 16, CS:GO, League of Legends, Rocket League, Hearthstone a Dota 2 nás počas celého turnaja čaká aj bohatý sprievodný program plný súťaží a vzácnych hostí.

Turnaje Y-Games vznikli vďaka nadšeniu skupiny študentov, ktorí sa na začiatku roku 2014 dali dokopy a v školskej jedálni zorganizovali nultý ročník turnaja. Zúčastnilo sa ho 64 hráčov a ohlasy boli natoľko pozitívne, že ďalšia edícia sa konala už o pol roka. Dnes sa Y-Games môže pýšiť titulom najväčší herný turnaj na Slovensku, pričom posledný ročník navštívilo 1700 divákov a sledovanosť streamov presiahla číslo 30.000.

Organizázori ale nezaspali na vavrínoch, a tak sa na aprílovom Y-Games môžeme tešiť na viacero pozitívnych zmien a noviniek, ktoré sa dotknú hráčov aj divákov. Tou prvou je zrušenie obmedzenia počtu prihlásených hráčov a tímov, takže zúčastniť sa môže naozaj ktokoľvek. Pred hlavným turnajom prebehne online kvalifikácia a v priestoroch FIIT STU v Bratislave si následne zmerajú sily tí najlepší. Neúspešní hráči z kvalifikácie však tiež neodídu naprázdno, keďže vypadnutých čaká na hlavnom turnaji vstup zdarma a štartovací balíček.

Hráčov určite poteší aj rozhodnutie organizátorov vložiť podiel z herných vstupeniek priamo do výhry, čo znamená väčší prize pool ako v predošlých ročníkoch. Čím viac hráčov sa do turnaja prihlási, o to väčšie výhry čakajú na tých najlepších. Momentálne sú garantované ceny v súťaži vo výške viac ako 6.500 eur. Ďalšou pozitívnou zmenou je aj garancia stáleho miesta pre hráčov jednotlivých hier. Hráči budú mať teda zaručené to isté herné miesto počas trvania celého turnaja.

IMG_0148

Ak si myslíte, že by ste obstáli aj v tej najtvrdšej konkurencii, registrovať sa môžete na stránke Y-Games. Registračný poplatok za hráča je 14 eur, cena za tím je 42 eur pre Rocket League a 72 eur pre zvyšné hry. Tímy si tiež môžu zaplatiť špeciálne VIP vstupenky v cene 120 eur, ktoré im garantujú klimatizovanú miestnosť, obsluhu, štartovací balíček a VIP miesto pre manažéra tímu.

Divácke vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal a v predpredaji ich môžete získať za cenu 5 eur. Priamo na mieste budú následne vstupenky stáť 7 eur. Ak by ste sa z akéhokoľvek dôvodu turnaja nemohli zúčastniť osobne, nezúfajte. Ako v predošlých ročníkoch, aj teraz sa môžeme tešiť na kvalitné online streamy so skvelými slovenskými a zahraničnými komentátormi.

Pokiaľ ide o sprievodný program, aj tento ročník si pre nás organizázori prichystali viacero zaujímavých atrakcií. Samozrejmosťou je tradičná cosplay súťaž, pričom víťaz získa postup na prestížnu akciu World Cosplay Masters v Portugalsku. Súčasťou výhry je aj preplatenie letenky, ubytovania a stravy.

cosplay

K dispozícií bude aj konzolová zóna, v ktorej si diváci budú môcť zahrať hry, poprípade si zatancovať na Kinecte. Zachovaný bude aj populárny retro kútik a ako novinka pribudne skvelý high-end kútik, v ktorom si návštevníci budú môcť zahrať najnovšie hry na výkonných počítačoch, ktoré im budú k dispozícii počas celého herného turnaja. Zadarmo bude návštevníkom k dispozícii aj Laser Arena, kde si budú môcť zmerať sily dva tímy.

Aj tento rok sa o zábavu postará pestrý program vyplnený hosťami a populárnymi YouTubermi a streamermi nielen zo Slovenska.

Ak ste sa teda ešte nezaregistrovali, neváhajte a urobte tak čo najskôr. Registrácia pre hru CS:GO sa totiž uzatvára už 28. marca a pre hry LoL a Dota 2 4. apríla. Pre zvyšné hry máte čas na registráciu do 14. apríla.

Na aprílovom Y-Games samozrejme nebude chýbať ani náš magazín, a tak sa môžete tešiť na kompletné spravodajstvo z celého turnaja. Zatiaľ si môžete čakanie skrátiť napríklad našou galériou z posledného ročníku.

Vidíme sa v Bratislave!

Komentuj!