Register

A password will be e-mailed to you.

Rodina príslušenstva pre hráčov od firmy Logitech sa opäť rozrástla o nové produkty. Tentokrát prišli na rad herné klávesnice s mechanickými spínačmi. Nové modely dostali označenie G610 Orion Brown a G610 Orion Red, čiže doplnia medzeru medzi modelmi G410 a G810. Poďme sa už ale pozrieť na podrobnosti o týchto zaujímavých kúskoch.

Obe spomínané klávesnice, t. j. G610 Orion Brown a G610 Orion Red výrobca osadil známymi spínačmi Cherry MX, doplnil ich čisto bielym podsvietením a samozrejme nechýbajú ani tlačidlá pre ovládanie multimédií. Obe klávesnice sú plnej veľkosti, na rozdiel od modelu G410, kde nenájdete numerickú klávesnicu. Výrobca zvolil dizajn, ktorý je zameraný na výkon a k tomu pridal kvalitnú konštrukciu.


01

“Hráči, pre ktorých sú klávesnice dôležité chcú mať na výber zo širokej ponuky,” hovorí Ujesh Desai, viceprezident a generálny riaditeľ divízie herných zariadení spoločnosti Logitech. “Naše nové klávesnice G610 Orion ponúkajú čistý a prepracovaný dizajn s rôzne fungujúcimi mechanickými spínačmi.”

g610

Dizajn zameraný na výkon

Obe klávesnice G610 Orion majú každý aspekt navrhnutý a vyrobený s precíznosťou – od najmenších detailov, ako je matná textúra povrchu, ktorá zamedzuje vzniku odtlačkov prstov, kábel spevnení opletením, až po vyspelé, čisto biele LED podsvietenie. Výsledkom je najlepšia technológia v tomto obore a kvalitné prevedenie v jedinečnom dizajnovom štýle.

Mechanické spínače Cherry MX

Obe novinky od Logitechu sú osadené spínačmi Cherry MX, ktoré určite pozná každý správny priaznivec PC gamingu. Výdrž spínačov výrobca otestoval na 50 miliónov stlačení, pričom poskytujú precíznu odozvu pre pocit istoty pri hraní. Oba typy spínačov, t. j. Red i Brown majú nízku hlučnosť, pričom spínače Cherry MX Red sa vyznačujú lineárnym stlačením pre veľmi rýchlu aktiváciu a Cherry MX Brown Brown zase poskytujú hmatový doraz pre spätnú väzbu, ktorú oceníte najmä pri písaní, no nič nebráni spínačom Brown v tom, aby skvele plnili svoj účel aj pri hraní.

spinace

 

Užívateľsky nastaviteľné LED podsvietenie

Vďaka programu Logitech Gaming Software (LGS) si je možné vybrať a prispôsobiť jas pre každú jednotlivú klávesu, prípadne podsvietenie úplne vypnúť. Niektoré tlačidlá si je možné podsvietením zvýrazniť, aby ste mali lepší prehľad o spelloch a ďalších príkazoch, ktoré budete pri hraní využívať. Navyše si môžete pomocou LGS nadefinovať rôzne štýly podsvietenia a efekty zosynchronizovať s inými hernými zariadeniami Logitech G, aby boli zladené do rovnakého štýlu. Medzi tieto štýly patrí napríklad efekt “dýchanie” a sveteľná vlna.

02

Tlačidlá pre ovládanie multimédií vždy po ruke

Klávesnice Logitech G610 Orion Brown a G610 Orion Red disponujú samostatnými multimediálnymi tlačidlami, ktoré môžete použiť pre okamžité prehrávanie, pozastavenie a stlmenie hudby a videí, takže máte média plne pod kontrolou bez toho, aby ste museli prerušovať hru. Pomocou rolovacieho kolečka si pohodlne upravíte hlasitosť, prípadne stlačením jediného tlačidla prejdete na ďalšiu skladbu.

* multimediálne tlačidla nie sú vybavené mechanickými spínačmi

Možnosť úplného prispôsobnia

Prostredníctvom programu LGS môžete mať na klávesnicami úplnú kontrolu. Pre svoje obľúbené hry priradíte ku klávesám F1 až F12 makrá, čím budete mať herný zážitok vo svojej réžii. Program LGS umožňuje nastaviť jas podsvietenia pre každú klávesu a taktiež určiť, ktoré klávesy budú neaktívne, keď klávesnicu prepnete do herného režimu.

Cena a dostupnosť

Klávesnice Logitech G610 Orion BrownLogitech G610 Orion Red budú v Európe dostupné v priebehu apríla 2016 za odporúčanú maloobchodnú cenu 139€.

Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach výrobcu:

Logitech G610 Orion Brown

Logitech Orion G610 Orion Red

Zdroj: Tlačová správa

Komentuj!