Register

A password will be e-mailed to you.

System Shock patrí medzi legendy, o tom niet pochýb. Na prvý diel nadviazal vynikajúci sequel a duchovný nástupca BioShock taktiež nezaprel výborné kvality. Prvý System Shock však za 22 rokov svojej existencie zostarol, i keď nie je problém zahrať si ho aj dnes a vychutnať si rovnaký zážitok, aký mali hráči v roku 1994. Moderná hráčska komunita, ktorá si v prvom rade potrpí na grafiku by hre už šancu nedala, a preto vzniká nové prepracovanie prispôsobené súčasným požiadavkám.

System Shock sa vyznačoval výbornou hrateľnosťou, na svoju dobu grafikou a atmosférou, ktorú titul dokáže aj po toľkých rokoch bez problému navodiť. Okrem týchto vlastností mal však aj umelú inteligenciu Shodan, ktorá sa hrdo a smelo zaraďuje medzi najlepších herných antagonistov všetkých čias. Počas minulého roku vyšiel na GOGu System Shock: Enhanced Edition, ktorý priniesol vyššie rozlíšenie a bezproblémový chod na moderných operačných systémoch. Vylepšená edícia obsahovala aj pôvodnú hru, takže kto mal chuť na skutočné retro (t. j. rozlíšenie 320×200), nemal žiadne prekážky. Recenzie hodnotili hru opäť vynikajúco, pričom sa spomínali aj vyhlásenia, že ak ste System Shock doteraz nehrali, nebude lepšej príležitosti.

Shodan

Nie je tomu dávno, čo boli potvrdené práce na modernom prepracovaní tejto legendy, no a dnes už tu máme prvé video zachytené z Pre-Alpha verzie. Zdá sa, že autori z Night Dive Studios sa práce chopili naozaj so cťou a fanúšikom chcú priniesť ten “pravý” System Shock a nie dáku zlátaninu. Napriek počiatočným obavám treba uznať, že ukázaná verzia nepôsobí vôbec zle, o čom sa môžete presvedčiť sa na vlastné oči a následne nám dajte vedieť do komentárov Váš názor.

Remaster vzniká na stále populárnejšom Unity engine, ktorý sa čoraz viac a viac prezentuje v lepšom svetle. Kedy sa novej verzie legendárneho titulu dočkáme zatiaľ nie je jasné, no pokiaľ bude finálny produkt vyzerať ako dnešná ukážka, máme sa na čo tešiť.

Komentuj!