Register

A password will be e-mailed to you.

Microsoft to očividne myslí s podporou cross-platform hrania skutočne vážne. Dnes totiž spoločnosť oznámila, že okrem hráčov Xbox One a PC s Windows 10 by rada prepojila aj hráčov “iných multiplayerových sietí”. V praxi by išlo najmä o spoločné hranie medzi hráčmi Xbox Live a PlayStation Network.

S oznámením prišiel riaditeľ ID@Xbox Chris Charla na oficiálnej stránke Xbox.com. Podľa jeho slov je teraz už len na vývojároch hier, či túto možnosť využijú. Zároveň zdôraznil, že hráčom aj naďalej ostane možnosť hrať výlučne s ďalšími hráčmi Xbox Live.

“Okrem natívnej podpory cross-platform hrania medzi Xbox One a Windows 10 hrami, ktoré používajú Xbox Live, chceme umožniť vývojárom aj cross-network hranie. Znamená to, že hráči Xbox One a PC by mohli hrať s hráčmi iných multiplayerových sietí – vrátane iných konzol,” píše Charla.

Prvou hrou s takouto možnosťou by mohla byť Rocket League od štúdia Psyonix. Microsoft totiž vyzval všetky multiplayerové siete na spoločný matchmaking medzi PC hráčmi a konzolistami. Sony sa zatiaľ k tejto ponuke nevyjadrilo. Zo strany Microsoftu však každopádne ide o revolučný krok, ktorý môže na najbližšie roky výrazne ovplyvniť budúcnosť hrania.

Komentuj!