Register

A password will be e-mailed to you.

Star Wars: Knights of the Old Republic, pre fanúšikov titul známy aj pod skratkou KOTOR, vyšiel už v roku 2003. Išlo o perfektné sci-fi RPG, dobré až natoľko, aby EA spravila jeho nepriame pokračovanie v podobe ich vyhajpovaného a predraženého MMORPG Star Wars: The Old Republic. Po viac ako 12 rokoch sa rozhodli fanúšikovia spraviť remake pôvodnej hry nazvaný Apeiron.

Web Aperion popisuje ich projekt ako “remake a remaster pôvodnej KOTOR hry s pridaným obsahom v podobe nových svetov, misií, HUD, inventáru, itemov a spoločníkov na cestách po vesmíre.” Na prerábke sa podieľa skupina odhodlaných programátorov, umelcov, dabérov, tvorcov prostredí a scenáristov, ktorí pracujú podľa ich slov iba pre jediný cieľ – “vdýchnuť opäť život do tejto nádhernej hry.”

Remake bude dostupný zdarma ako mod pre pôvodnú hru. Tú je samozrejme nutné vlastniť. Debutové gameplay video od Youtubera MrMattyPlays vyzerá sľubne. Aj keď nie je úplne plynulé a pôsobí nedorobene, jedná sa iba o pre-alpha verziu, no posun v grafike oproti pôvodnej hre je citelný.

Právnych persekúcií zo strany EA / Disney sa tvorcovia príliš neobávajú. Na stránke sa totiž odvolávajú na podobne neoficálne vydané projekty ako Black Mesa (Half Life) a Renegade X (Command and Conquer).

Tím stojaci za projektom Apeiron uvádza aj podporu pohľadu z prvej osoby, ktorá v originálnej verzii nebola dostupná. Pred vývojármi je ešte dlhá cesta, no zatiaľ to vyzerá slubne a všetci KOTOR fanúšikovia, aj tí sklamaní zo Star Wars: The Old Republic, sa majú na čo tešiť.

Komentuj!