Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovský projekt s názvom Shadow Moses, ktorý mal priniesť HD remake legendárneho Metal Gear Solid založený na Unreal Engine 4, tvorcovia oficiálne zrušili. Oznámenie priniesli bez ďalšieho vysvetlenia na svojej Facebook stránke.

Projekt Shadow Moses bol oznámený v októbri 2015, čím potešil nejedného fanúšika Metal Gear Solid z roku 1998. Veľké nádeje vzbudil aj teaser trailer z januára 2016, ktorý v hráčoch vyvolal nostalgiu vďaka známym lokáciám z pôvodnej hry v modernom šate.

Minulý mesiac tvorcovia zverejnili na Facebooku video, v ktorom sľubovali veľké oznámenie na 14. marec 2016. Po dosiahnutí 100.000 zhliadnutí však vývojár Airam Hernandez upozornil hráčov, že na dokončenie projektu bude skôr či neskôr potrebný súhlas od firmy Konami, ktorá stále vlastní práva na túto značku.

Vyjednávanie s Konami však zrejme nebolo úspešné. Včera totiž tvorcovia nemilo prekvapili hráčov stručným statusom na Facebooku, v ktorom oznámili zrušenie celého projektu. “Dnes musíme urobiť dôležité oznámenie. Projekt Shadow Moses musíme zrušiť z dôvodov, ktoré nedokážeme ovplyvniť. Chceli by sme všetkým poďakovať za ohromnú podporu, ktorej sa nám dostalo,” píše Shadow Moses Team.

Stále nie je potvrdené, či za zrušením projektu skutočne stojí Konami. Shadow Moses Team neposkytol bližšie vysvetlenie a Konami na otázky novinárov zatiaľ nereaguje. O nových informáciách vás budeme priebežne informovať.

Komentuj!