Register

A password will be e-mailed to you.

Marec je tu, ponuka hier pre predplatiteľov PS Plus taktiež, nebudeme teda strácať čas, poďme rovno k veci.

PS4_Logo

Po dlhšej dobe SONY vrátila do hry akciu “Vote to Play“, takže si hráči zvolili svoj prvý titul v ponuke PS Plus pre mesiac marec. Je ním vynikajúca retro akcia Broforce, ktorá zábavnosťou a kvalitou predčí mnohé AAA hry. Ak neveríte, presvedčte sa na vlastnej koži. Recenzie hovoria jasne, či už tá naša, alebo zahraničné – podľa Metacritic má PC verzia aktuálnych 83%. Možno si poviete, ale veď to je PC verzia, no hra je totožná na oboch platformách, na PC som ju testoval na gamepade, takže netreba mať ani obavu ohľadom ovládania. Navyše nechýba ani “gaučový co-op”, takže ak chystáte párty s priateľmi, máte tu tip na odpálenie zábavy, treba vyskúšať!

Druhou hrou v ponuke pre PS4 je Galak-Z, vesmírna strieľačka, ktorá opäť patrí medzi menšie tituly, no opäť kvalitné. Hodnotenia podľa Metacritic sú veľmi pozitívne, ich priemer sa zastavil na čísle 82%. S hrou síce nemáme v našej redakcii skúsenosť, no podľa všetkého ide o kvalitný počin, takže prečo mu nedať šancu. Netreba súdiť podľa grafického spracovania, hrateľnosť a zábavnosť je dôležitejšia.

Pre posúdenie hier ešte prikladáme trailer na obe hry v marcovej ponuke pre PS4.

PS4 march

 

 


 

PS3_Logo

Majitelia PS3 si môžu do svojej knižnice pridať Super Stardust HD, shoot ’em up akciu, ktorá je remakeom klasiky z 90. rokov. Je zrejmé, že tento mesiac sa ponuka PS Plus nesie v znamení menších, no kvalitných titulov, čo dokazuje aj prvý titul pre PS3. Na Metacritic aktuálne objavíte pri Super Stardust HD priemer hodnotení 85%. Ak ste titul doposiaľ obchádzali, máte šancu svoj rest napraviť, veď zadarmo nech aj roztrhá!

Druhou ponúkanou hrou pre predošlú generáciu PlayStation je The Last Guy, “bludisková” hra, kde musíte doviesť čo najvyšší počet ľudí do únikovej zóny. Na herný svet sa pozeráte z vtáčej perspektívy, pričom hra vcelku pripomína klasického hadíka, ktorého nejeden hráč drvil na legendárnej Nokii 3310. Podľa Metacritic tu opäť máme kvalitnú záležitosť, i keď hodnotenie je o niečo nižšie, konkrétne 77%.

PS3 Dec ZM

 


2000px-PlayStation_Vita_logo_SVG

Na záver tu ešte máme handheld PS VITA, kde sú v ponuke opäť dve hry, no bohužiaľ kvalitou príliš neohúria, v porovnaní s konzolami. Nejde síce o žiadne prepadáky, no o priemer, maximálne nadpriemer určite.

Prvým (tým nadpriemerným) titulom je Flame Over, kde sa zahráte na hasiča, ktorého budete sledovať v top-down pohľade. Čo bude Vašou úlohou asi netreba vysvetľovať, to za koho hráte hovorí samo za seba. Ako už bolo spomenuté, hra nie je žiadnym system sellerom, no na skrátenie chvíľ na záchode, prípadne vo vlaku môže poslúžiť dobre. Metacritic aktuálne ukazuje pri PS VITA verzii 69%, čo nie je úplne najhoršie číslo, takže aspoň niečo.

Druhým titulom je PS VITA je bojovka Reality FightersHovorieva sa, že to najlepšie na záver, no tentokrát tu na záver máme to najhoršie. Titul bol launchovou hrou handheldu od SONY a už v tej dobe nešlo o žiadnu bombu. Nezmenilo sa na to nič, takže tu máme priemerný titul, ktorého najzaujímavejším prvkom je, že si môžete odfotiť tvár a preniesť seba do hry ako bojovníka. Hodnotenie na Metacritic iba potvrdzuje vyššie uvedené, takže tu nájdete “krásnych” 54%.

march vita


Na tento mesiac je to z ponuky PS Plus všetko. Áno, máme tu síce iba menšie hry, no na druhú stranu kvalitné (s výnimkou ponuky pre PS VITA). AK by SONY tieto hry neposkytlo svojim predplatiteľom, pravdepodobne by po nich väčšina nikdy nesiahla, čo by bola určite škoda. Uvidíme čo prinesie mesiac apríl, dovtedy prajeme veľa hodín zábavy s akčnými hrdinami v Broforce.

 

Komentuj!