Register

A password will be e-mailed to you.

We Are the Dwarves je názov novej hry od ruských vývojárov Whale Rock Games. Ich debut na hernej scéne prvýkrát predstavili v rámci kickstarterovej kampane, kde požadovali v rámci výpomoci 120.000 USD. Tento cieľ sa im nepodarilo naplniť a 11. júna 2014 financovanie zrušili, pričom do tej doby sa im podarilo vyzbierať iba 49,028 USD. Súčasne však oznámili, že sa im podarilo realizovať plán B a hra zabojuje o svoj život v Steam Greenlighte. A ako asi tušíte, ich misia bola úspešná a od 26. februára 2016 si hru konečne budete môcť zahrať aj vy.

Aj keď ide o prvý samostatný projekt štúdia, jeho tvorcovia sa v minulosti podieľali na projektoch ako Metro: Last Light, Dragon Age: Inquisition, Elder Scrolls Online, Warface, alebo S.T.A.L.K.E.R. Ide o taktickú real time stratégiu a padlo aj prirovnanie ku kombinácii Commandos a The Lost Vikings. K Lost Vikings samozrejme preto, že v hlavnej  úlohe sa predstavia trpaslíci a taktiež preto, že k úspešnému postupu potrebujete zvládať kooperáciu viacerých hrdinov. Tí sú rovnako ako v spomínanej hre traja. Samotným spracovaním má pochopiteľne bližšie ku Commandos, pričom nechýba izometrický pohľad na scénu. Prítomné sú však aj RPG prvky, čiže menšie vylepšovanie postáv a vetvenie príkazov, ktoré si môžete nastaviť pri zapauzovaní.

igrashka.org_my-ukrainskaya-studiya-i-uvazhaem-rodnoy-yazyk-whale-rock-games_9Ocitáte sa v prirodzenom prostredí trpaslíkov, v podzemí, niekde hlboko pod povrchom. Jaskyne sú však obývané nepriateľskými bytosťami a rozhodne sa netúžia deliť o územie. Dobrá správa je, že viaceré tieto bytosti bojujú medzi sebou a dá sa to využiť vo váš prospech. We Are the Dwarves môže na prvý pohľad pôsobiť ako moderný klon Diabla, ale rovno zabudnite na to, že nepriateľov vymlátite hrubou silou. Tak jednoduché to nebude, pretože tí tiež čo-to vydržia, môžu byť rýchlejší ako vy a aby ste ich predčili, budete musieť vo svoj prospech využívať aj prostredie. Samotná téma síce môže vyvolať dojem bežnej fantasy záležitosti, ale opak je pravdou. Jednotlivé jaskyne totiž reprezentujú akoby nové svety a trpaslíci využívajú vesmírne obleky. Každý z nich má pritom iné schopnosti – jeden je expert na blízko, druhý rád využíva vo svoj prospech tiene a útoky z úkrytu, tretí je expertom na strelné zbrane. Ako to vyzerá v praxi?

Vžijeme sa do napríklad úlohy Forcera, ktorý má za úlohu vyčistiť prvú jaskyňu od hliadok. Nepriateľských jednotiek v lokalite je celkovo päť a najprv je potrebné sa zbaviť prvých dvoch. Jeden stojí pri okraji priepasti a druhý sa prechádza okolo. Stačí počkať kým sa druhý dostane na úroveň prvého, vystúpiť z úkrytu a presne miereným výstrelom z konkrétnej zbrane ich oboch zhodiť dole. Tretí je izolovaný od zvyšku, takže vysporiadať sa s ním bude o niečo jednoduchšie. Ale i tak je lepšie sa ho zbaviť čo najrýchlejšie. Nepočítajte s tým, že ho presne mierenou ranou pošlete okamžite do večných lovísk – takto to naozaj nefunguje. Nakoľko sa však aj on nachádza pri okraji, môžete použiť niečo podobné. A už ostávajú len dvaja. Je pritom dôležité poznamenať, že konkrétni nepriatelia vás nemusia len vidieť, ale môžu vás aj začuť, alebo zacítiť, ak sa pohybujete príliš blízko. Na tieto ukazovatele si teda musíte dávať neustále pozor.

We Are The Dwarves je určený iba pre Windows, Mac a Linux a sľubuje obstojnú zábavu pre fanúšikov podobného typu hier. To nakoniec budete môcť posúdiť čoskoro i sami.

Hru na preview poskytla spoločnosť


Komentuj!