Register

A password will be e-mailed to you.

Klebiet o Half-Life 3 je už od vydania dvojky stále neúrekom, zvykli sme si na ne a už dávno sa stali terčom vtipov. V posledných mesiacoch však naberajú na intenzite aj vážnosti. Najnovšie informácie priniesol kanál venujúci sa Valve s názvom Valve News Network a vyzerajú naozaj presvedčivo.

Všetko sa začalo zverejnením odhadovanej ceny VR headsetu HTC Vive a jeho predpokladaného príchodu na trh. Steam sa po oznámení rozhodol 22. februára vypustiť do sveta softvér zvaný SteamVR Performance Test, ktorý má overiť, či je váš počítač pripravený na virtuálnu realitu. Medzi súbory tohto nástroja sa však zatúlali aj veci, ktoré sú prinajmenšom zaujímavé.

V Source 2 builde, ktorý je súčasťou nástroja, sa nachádzajú tri priečinky – core, portal2_importedvr. Tie síce sami o sebe nevyzerajú podozrivo, ale v builde môžeme nájsť súbory, ktoré odkazujú na všetky tieto tri priečinky – a dva ďalšie. Tieto neexistujúce priečinky sa volajú left4dead3hl3. Ďalšie podozrivé informácie boli získané pomocou techniky RTTI.

Vďaka RTTI môžeme v súboroch nájsť celé vetvy venované Half-Life 3, pričom niektoré reťazce odhaľujú aj názvy konkrétnych HL3 questov či nových zbraní. Rovnakým spôsobom sa podarilo nájsť aj informácie o Left 4 Dead 3 – ďalšom titule, na ktorého potvrdenie hráči netrpezlivo čakajú.

half-life-confirmed

Medzi súbormi sa tiež nachádzalo niekoľko podozrivých modelov a textúr. Najväčšiu pozornosť pútajú textúry dvoch starých mužov. Prvá z nich sa volá retired_engineer a priečinok, v ktorom sa nachádza, priamo spomína Left 4 Dead 3, mohlo by ísť teda o pripravovanú NPC postavu.

Druhá textúra sa nazýva adult_01. Kanál Valve Network News tvrdí, že osvedčený zdroj z prostredia Valve im priamo potvrdil, že ide o postavu, ktorá sa objaví v Half-Life 3. Tento kanál je pritom známy spoľahlivými informáciami a zdrojmi.

Všetko teda nasvedčuje tomu, že sa skutočne čoskoro dočkáme vytúženého pokračovania Half-Life série. Podobné leaky pritom nemusia byť neúmyselné – ak by vo Valve skutočne dokončovali nový Half-Life, podobným nenápadným vyvolávaním kliebiet by hre robili to najlepšie promo (a za zlomok nákladov). Nové informácie sú tiež v súlade s vyjadreniami anonymného zamestnanca Valve, o ktorých sme písali v našom nedávnom článku.

Ak vás zaujímajú bližšie detaily o tomto poslednom leaku, môžete si pozrieť celú reportáž od Valve News Network:

Komentuj!