Register

A password will be e-mailed to you.

Zajímalo by vás aká veľká bude mapa v Tom Clancy’s The Division v porovnaní s inými open-world titulmi? Youtuber menom MarcoStyle si dal tú prácu a zmeral veľkosti svetov v The Division, Grand Theft Auto V a Fallout 4, ako aj časy potrebné na prejdenie celej mapy. Výsledky možno niektorých hráčov prekvapia.

Cesta z jedného konca mesta v The Division je dlhá presne 2.8 kilometra. Podľa zverejneného videa trvá takýto výlet približne 8 minút, pokiaľ cestou nenatrafíte na prekážky.

V porovnaní s Grand Theft Auto V je mapa The Division približne rovnako veľká, ako mesto Los Santos. Celý svet v Grand Theft Auto V, ak k mestu prirátame aj priľahlý vidiek, je však niekoľkonásobne väčší. Jedným dychom ale zároveň treba dodať, že svet v The Division je podstatne “hustejší”. Inými slovami, na rovnakej ploche toho môžete nájsť a robiť podstatne viac. Veľkú časť Grand Theft Auto V strávite rýchlymi presunmi v autách (ktoré sa v The Division nenachádzajú) a Marcovi trvala jazda cez celú mapu iba necelé tri minúty.

Zaujímavejšie je však porovnanie s minuloročným Fallout 4. Tento titul bol totiž po vydaní zo všetkých strán chválený kritikmi za veľkosť otvoreného sveta, pričom The Division býva často kritizovaný za pomerne malú mapu. Porovnaním svetov však zistíme, že obe hry sú takmer identické. Mapa Fallout 4 je dokonca ešte o niečo menšia než v The Division, aj keď jej prejdenie trvá o necelú minútu viac.

Presný postup meraní a bližšie informácie sa dozviete v samotnom videu:

Komentuj!