Register

A password will be e-mailed to you.

Séria závodov Forza pre XBOX patrí k najlepším exkluzivitám konzoly od Microsoftu. Či už máte radšej simulátor, alebo arkádovejšie poňaté spracoanie, vyhovie každému vďaka dvom podsériam – Forza Motorsport (simulátor) a Forza Horizon (arkáda). Microsoft už dávnejšie avizoval, že plánuje svojim fanúšikom dopriať každý jeden rok nový diel. A všetko nasvedčuje tomu, že svoj plán nemieni porušiť.

Aby nedošlo k omylu, Forza Motorsport a Forza Horizon sa v každoročnom vydávaní striedajú, takže pokračovanie tej, či onej podsérie prichádza v dvojročnom cykle. Zatiaľ, čo sa o Motorsport stará Turn 10 Studios, Horizon vzniká pod rukami Playground Games. Minulý rok sme tu mali Forza Motorsport 6, ktorej recenziu nájdete aj na našom webe, no tento rok je na rade Forza Horizon 3. Nasledovný leak, ak sa nejedná o falošné video iba potvrdzuje, že tretí diel tento rok skutočne príde a jeho oznámenie príde už onedlho. Ponúkajú sa dve možnosti, a to Microsoft Build Developer konferencia v San Franciscu, prípadne tohtoročná E3, ktorá sa koná počas júna.  Prvý diel zaviedol hráčov do štátu Colorado v USA, druhý zavítal do Európy, konkrétne na juh Francúzska a sever Talianska. Tretí diel sa opäť presunie na iné miesto, tentokrát by sa “Horizon Festival” mal konať v Austrálii. Zatiaľ však nič nie je potvrdené, múdrejší budeme až po oficiálnom predstavení.

Okrem krátkeho videa sa už v novembri minulého roku objavil box art Forza Horizon 3 na Twitter účte užívateľa Tim Dog pre line up XBOX hier na rok 2016. Síce sa v tomto zozname nachádza aj Scalebound, ktorý bol odsunutý na rok 2017, no autori tak učinili až v úvode tohto roku.

Uvidíme, kedy Microsoft Forza Horizon 3 oficiálne odhalí pre verejnosť, no vydanie môžeme očakávať v poslednom kvartáli tohto roku, ako je u série Forza zvykom.

Komentuj!