Register

A password will be e-mailed to you.

Pokračovanie kultového DOOMu sprevádzali počas dlhoročného vývoja problémy. Niekoľko pokusov, ako napríklad DOOM 4, skončilo v koši, no neskôr sa autori zamysleli a rozhodli sa vrátiť sériu ku koreňom, vďaka čomu zmizla z názvu číslovka. V úvode tohto roku francúzska pobočka Amazonu uviedla dátum vydania na 30. jún, no tentokrát im to nevyšlo, DOOM príde omnoho skôr!

Ako je zrejmé z nadpisu, nový DOOM otvorí brány pekla v piatok trinásteho. Konkrétne to bude 13. mája, takže leaknutý dátum sa autorom z id Software podarilo predbehnút o niečo málo cez mesiac a pol. Ohlásenie dátumu vydania sprevádza aj trailer na príbehovú kampaň, a treba poznamenať, že vyzerá pekelne dobre, najmä ak ste fanúšikmi čistokrvných FPS. Po predošlom, horrorovo ladenom pokračovaní nás čaká návrat k rýchlej a brutálnej akcii, čo fanúšikovia tejto série určite ocenia, i keď novinka v podobe finálnych zakončení občas pôsobí rušivo. Dosť bolo rečí, spustite si nový trailer a vychutnajte si ho v celej kráse, určite je na čo pozerať.

Bethesda Softworks okrem dátumu vydania odhalila aj zberateľskú edíciu a bonusy pre predobjednávateľov. Ak si potrpíte na zberateľky, pripravte si približne 130 €, toľko Vás totižto výjde DOOM v limitovanej edícii. Za túto cenu dostanete 12″ (circa 30 centimetrov) vysokú sošku Revenanta na LED podsvietenom podstavci s internou, pomaly otáčavou turbínou z UAC základne na Marse. Chýbať nebude ani steelbox s motívom Revenanta a celú zberateľskú edíciu si domov prinesiete vo veľkej krabici, taktiež s motívom Revenanta (v Bethesde majú tohto démona očividne v obľube). Priložený leták okrem obsahu upozorňuje na obmedzený počet kusov tejto edície, takže ak máte záujem, nemali by ste váhať príliš dlho. Na druhú stranu sa patrí podotknúť, že oproti iným zberateľským edíciam je táto pomerne chudobná, no snáď to zachráni aspoň kvalita vyhotovenia (i keď ťažko povedať, Pip-Boy v zberateľke Fallout 4, taktiež od Bethesdy je menší varovný signál).

collectorka DOOM

Ak si titul predobjednáte v akejkoľvek edícii (štandardnej alebo zberateľskej), obdržíte “Demon Multiplayer Pack“, ktorého obsahom bude unikátne brnenie s démonickou štylizáciou v troch rozdielnych prevedeniach, šesť hackovacích modulov, šesť metalických farieb (aplikovateľné na zbrane a brnenie) a tri nálepky s logom id Software (taktiež aplikovateľné na zbrane a brnenie).

pre-order DOOM

Zaujímavé je, že zatiaľ nebol ohlásený dátum beta testu, ktorý bol v minulosti avizovaný. To už by sme asi mali ale príliš veľa správ na jeden krát, takže Bethesda pravedepodobne betu ohlási neskôr, ak teda nebola zrušená.

Len pre poriadok a zopakovanie, súboj s démonickými nepriateľmi v najnovšom pokračovaní značky DOOM odštartuje 13. mája 2016 na všetkých platformách zároveň, t. j. PC, PlayStation 4 a XBOX One.

Zdroj: Oficiálna stránka DOOM

Komentuj!