Register

A password will be e-mailed to you.

Sony počas minulého roku, presnejšie v auguste nechalo hráčov hlasovať, ktorý titul obohatí septembrovú ponuku PS Plus. Bez problémov vyhrala hra Grow Home od UbiSoftu, čo sa aj dopredu čakalo pri zohľadnení ohlasov od herných kritikov a hráčov, keďže PC verzia bola v tú dobu už dáky ten piatok k dispozícii. Následne akcia “Vote to Play” zmizla, hráči sa pýtali Sony, či išlo o jednorázové hlasovanie. Ako už vyplýva z názvu článku, hlasovanie je späť…

Tentokrát budú môcť predplatitelia služby PS Plus hlasovať za 3 videohry, ktoré sa doposiaľ predviedli iba hráčom na PC, na konzolách pôjde o ich debut. Víťaz hlasovania následne obohatí marcovú ponuku PS Plus a pridá sa tak k zatiaľ neznámej druhej hre pre PlayStation 4. Poďme sa pozrieť, z akých kandidátov je možné vyberať.

Action_Henk

Prvou hrou je Action Henk!, ktorý podľa môjho názoru nezvíťazí, no nechám sa prekvapiť. Pre PC je hra k dispozícii už od mája minulého roku, pričom na Metacritic si drží priemer hodnotení zahraničných kritikov na čísle 74%, na Steame má na základe recenzií hráčov dokonca 9/10 s označením “Very Positive”, kde 93% hodnotení z počtu 261 je pozitívnych.  Hra je zaradená do kategórii “action, racing, indie”, no v tomto prípade neočakávajte žiadne autá, po tratiach budú postavičky utekať. Podľa všetkého ide o kvalitný a zábavný počin, no konkurencia je na tom ešte o niečo lepšie.

aac_group_wallpaper

Druhým kandidátom je Assault Android Cactus, top-down akčná strieľačka, v ktorej o výbuchy a zbesilú akciu nie je núdza. PC hráči majú hru k dispozícii od septembra minulého roku, pričom jej hodnotenia sú ešte lepšie ako v prípade Action Henk!. Čo sa týka hodnotení zahraničných kritikov, tam sa priemer podľa serveru Metacritic zastavil na čísle 79%, no na Steame to vyzerá o dosť lepšie. Hráči na PC si Assault Android Cactus doslova zamilovali, o čom svedčí Steam, kde titul nájdete s priemerom hodnotení 10/10 a označením “Overwhelmingly Positive” na základe 97% zo 603 pozitívnych hodnotení. Ak máte záujem, na Steame je k dispozícii demo, takže hru môžete pred hlasovaním vyskúšať. Ako sa hovorí, to najlepšie prichádza na záver, a v tomto prípade, aspoň podľa môjho názoru je to pravda.

zOy4Nsr

Tretím, a zároveň posledným kandidátom je vynikajúca 2D strieľačka Broforce (našu recenziu nájdete na tomto odkaze). V tomto titule si možno zahrať za ikony akčných filmov, ako napríklad Rambro (aka Rambo), Bro Hard (aka John McClane zo série Die Hard) a ďalších 30 postáv (aktuálny zoznam všetkých Bros nájdete tu). Hodnotenia kritikov, teda ich priemer na Metacritic hovorí jasne, s 83% ide o najlepší titul z ponúkanej trojice. Na Steame je to taktiež, ako v prípade Assault Android Cactus hodnotenie 10/10 s označením “Overwhelmingly Positive”, no 97% z celkového počtu, a teraz zbystrite pozornosť, 11,722 hodnotení je pozitívnych. V tomto ohľade Broforce jasne prevalcoval konkurenciu, a za seba môže kvality titulu iba potvrdiť. Ak náhodou hre neveríte, je možnosť vyskúšať zadarmo The Expendabros, čo je v podstate Broforce, ibaže tentokrát sa titul zameriava, na rozdiel od Broforce, na jeden konkrétny film, a to The Expendables 3. The Expendabros nájdete na Steame zadarmo, hodnotenie je rovnaké, čiže 10/10, i keď na základe menšieho počtu recenzií – 10,244 vs. 11,722 (pozitívnych je rovnako 97%). Broforce sa dokonca dokázalo prebojovať do rebríčkov najlepšch akčných hier roku 2015, čo iba dokazuje, že kto titul vyskúšal, nedokázal sa od neho odtrhnúť.

Chýbať nemôže ani krátke video, v ktorom spoločnosť Sony predstavuje spomínané tituly, aby si hráči vedeli na základe krátkej ukážky vybrať svojho favorita.

Za seba Vám odporúčam Broforce, no je to iba názor mňa a ďalších 11 721 hráčov. Ak sa s ním nestotožňujete nevadí, i ďalšie tituly by mali poskytnúť dostatok hodín kvalitnej zábavy.

Aby sme nezabudli, hlasovanie odštartuje 9. februára a potrvá do 22. februára. V PlayStation Store v tomto termíne nájdete položku “Vote to Play”, kde budete môcť zahlasovať za Vášho favorita.

Komentuj!