Register

A password will be e-mailed to you.

Starší hráči, najmä ak kedysi vlastnili prvú generáciu konzoly PlayStation, pravdepodobne dobre poznajú preteky nazvané Rollcage. Tieto sa dočkali dvoch dielov, no séria ďalej nepokračovala, i keď sa v čase vydania tešila dobrým ohlasom a predajom. Fanúšikovia volajú po pokračovaní dlhé roky, a konečne sa dočkali, no Rollcage 3 sa nekoná…

Nejedná sa síce o priame pokračovanie Rollcage a Rollcage Stage II, GRIP treba brať skôr ako duchovného nástupcu. Náplň hry je avšak rovnaká, takže nechýbajú obojstranné vozidla, power-upy, zbrane a obrovská rýchlosť až 700 km/h. Priaznivci multiplayeru sa určite potešia split-screenu, ktorý je dnes celkom raritou. Zatiaľ sa titul nachádza v predbežnom prístupe, za ktorý si autori pýtajú 15,99 €, pričom ponúkajú jedno auto, dvanásť skinov, tri herné režimy (race, arena a playground), sedem tratí, štyri zbrane a dva power-upy. Plnú hru by sme mali uvidieť do konca roku, a v prípade, ak Vás GRIP zaujal, nemali by ste s kúpou dlho otáľať, s novým obsahom, ktorý je v pláne sa zvýši aj cena. Vstup do Early Access na Steame sprevádza nasledovný trailer, ktorý síce nemá dlhú stopáž, no stihne predstaviť všetko potrebné.

Zaujímavosťou je, že i napriek minuloročnému neúspechu Kickstarter kampane sme sa hry dočkali. Zatiaľ GRIP vyzerá nádejne,  no uvidíme či sa tvorcom podarí ponúknuť dostatok zaujímavého obsahu. Zatiaľ je pre finálnu verziu v pláne osem vozidiel rozdelených do štyroch kategórií, dvanásť tratí na štyroch rozdielnych planétach, desať power-upov a päť herných módov (kariéra, arkádový mód, arénové súboje, precision a elimination mód). Samozrejme nebude chýbať ani multiplayer, či už online, split-screen, alebo LAN. Počíta sa aj s upravovaním áut a editorom tratí.

Ako už bolo spomenuté, plná hra má výjsť do konca tohto roku, no neskôr hra príde minimálne pre PlayStation 4.

Komentuj!