Register

A password will be e-mailed to you.

Battalion 1944 – návrat do druhej svetovej vojny

Čoraz väčší počet hráčov by prijalo, aspoň čo sa FPS hier týka, aby sa vrátila Druhá svetová vojna. Trh je preplnený súčastnosťou a budúcnosťou, no z obdobia druhej svetovej vojny sme už dlhú dobu nemali žiaden kvalitný FPS titul. A nie, Wolfenstein: The New Order a Wolfenstein: The Old Blood sa nepočíta. Herné štúdio Bulkhead Interactive z Veľkej Británie chce tento nedostatok napraviť a sprostredkovať nám druhú svetovú vojnu v modernom prevedení. Má to však jeden menší háčik.

Začnime ale pekne postupne. Battalion 1944 nás vráti do časov druhej svetovej vojny, pričom ľudia pracujúci v Bulkhead Interactive netaja obľubu v klasických dieloch Call of Duty (áno, kedysi táto séria bola zárukou kvality) a Medal of Honor, ktorý kedysi celý boom okolo FPS z tohto obdobia odštartoval. Veď kto by si nepamätal na perfektne spracované vylodenie v Normandii, ktoré dokáže atmosférou poraziť nejednú modernú hru.

Ešte sa vráťme k spomínanému menšiemu háčiku – pôjde o čisto multiplayerový titul, príbehová kampaň pre jedného hráča nie je v pláne. Pre niekoho možno dobrá správa, no z celkového hľadiska je to skôr škoda, dobrá singleplayerová kampaň nie je nikdy zlá.

Zatiaľ nemožno povedať s určitosťou, že si návrat do druhej svetovej vojny zahráme, najskôr bude hra bojovať v Kickstarter kampani, až po následnom úspechu budú zase bojovať hráči v hre. Kampaň ešte nie je aktívna, avšak mala by odštartovať už onedlho. I keď nepôjde o AAA titul od veľkej firmy, tvorcovia nenechávajú technickú stránku na tolerancii hráčov, hru bude poháňanať Unreal Engine 4, ktorý by mal zabezpečiť kvalitný zážitok aj pre fanatikov do grafickej stránky. Nasledovné GIFy ukazujú prepracovanosť vegetácie v lesnom prostredí a prebíjanie zbrane.


d11e1f4e02b65ad01ede4968ba271212_original

baf874add077ad9c59c2b9c5cb5e440b_original

Okrem spomínaných informácií a screenshotov je k dispozícii aj odhaľovací trailer, ktorý obsahuje in-game zábery, taktiež potvrdzuje obľúbenosť Call of Duty 2 u autorov a to samozrejme nie je všetko.

Ak hra uspeje v Kickstarter kampani, príde pre platformy PC, PlayStation 4 a XBOX One.

Komentuj!