Register

A password will be e-mailed to you.

Jedna z najočakávanejších hier roku, Quantum Break od štúdia Remedy Entertainment, možno nakoniec predsalen nebude exkluzívnou iba pre Xbox One. Najnovšie informácie naznačujú, že na svoje si prídu aj PC hráči.

Za klebety môže brazílsky úrad Classificação Indicativa, ktorý určuje vekovú hranicu dostupnosti hier a filmov. 25. januára sa jeho stránke objavil aj rating pre pripravovaný Quantum Break, ktorý si kvôli drogám, vulgarizmom a násiliu nezahrajú hráči pod 16 rokov (aspoň nie oficiálne).

Zaujímavejší je ale fakt, že rovnaký rating dostala aj PC verzia Quantum Break, ktorú doteraz Microsoft ani Remedy Entertainment nikdy neohlásili. Aj keď sa režisér Sam Lake už v novembri vyjadril, že by hru rád dostal aj na PC, štúdio sa k tejto možnosti nikdy reálne nevyjadrilo.

Nešlo by o prvý exkluzívny Xbox titul, ktorý sa nakoniec dostal aj na PC. Rovnakou cestou si prešli napríklad aj hry Ryse: Son of Rome alebo Dead Rising 3. Ale aj keď vyzerá PC verzia Quantum break nádejne, do oficiálneho potvrdenia ide stále iba o dohady.

Classificação Indicativa medzičasom odstránil zo svojej stránky všetky zmienky o PC verzii. Nie je však jasné, či to urobil iba na pokyn Microsoftu alebo išlo skutočne o omyl. Pravdu sa však zrejme dozvieme čoskoro, keďže Quantum Break má uzrieť svetlo sveta už 5. apríla 2016.

Komentuj!