Register

A password will be e-mailed to you.

Malé holandské štúdio KeokeN Interactive má pred sebou neľahkú úlohu. V súčasnosti pripravujú sci-fi titul Deliver Us The Moon, ktorý už onedlho započne svoju Kickstarter kampaň (konkrétne 1. februára), a práve tu sa rozhodne, či majú hráči záujem o zaujímavú a ambicióznu cestu do vesmíru. Stačí “iba” jediné – aby hráči titul podporili a kampaň vyzbierala dostatok financií.

Tvorcovia majú o hre jasnú predstavu, chcú hráčom priniesť zážitok, aké je to byť na Mesiaci, obklopený iba samotou a prázdnotou. Na hráčoch bude záležať osud celého ľudstva, takže nepôjde iba o prechádzku vo vesmíre, Vaša úloha bude mimoriadne dôležitá.

Titul sa bude odohrávať v budúcnosti, no nie príliš vzdialenej, keďže sa bude písať rok 2069. Misiou Vás bude sprevádzať jeden spoločník, aby ste z toľkej samoty nezošaleli. Hlavného protagonistu však nebude sprevádzať žiaden človek, ani hlas vo vysielačke, autori si vymysleli robota nazvaného ASE, čo je skratka od “All Seeing Eye” a spoločnými silami budete musieť dokončiť stanovenú misiu.

K dispozícii je príbehový teaser, na ktorý sa môžete pozrieť v priloženom videu a treba uznať, že podarená atmosféra mu rozhodne nechýba:

V súčasnosti sa titul nachádza v Pre-Alpha štádiu, takže do vydania (ak k nemu vôbec dôjde) je ešte dlhá cesta. KeokeN Interactive však majú vysokú šancu, že sa titul zaplatí, dostupná ukážka pôsobí nádejne. Deliver Us The Moon poháňa Unreal Engine 4, vďaka čomu hra vyzerá naozaj pekne. Autori najskôr plánujú PC/Mac verziu, no neskôr by chceli titul priniesť aj na konzoly PlayStation 4, XBOX One a handheld PS VITA. KeokeN Interactive sú priaznivci rôzneho zaujímavého hardware, takže je plánovaná podpora pre virtuálnu realitu Oculus Rift, či technológie ako Omni, Leap Motion a Razer Hydra.

Na minuloročnom Gamescome autori predviedli 10 minútový gameplay z Pre-Alpha verzie, na ktorý sa môžete pozrieť v tomto videu:

V prípade, ak dávate prednosť Let’s Play videám, kolegovia z českého portálu hrej.cz dostali možnosť si dostupnú ukážku vyskúšať, a keďže ich Deliver Us The Moon zaujal, rozhodli sa natočiť svoj gameplay, ktorý je taktiež dostupný k zhliadnutiu:

Na záver pre Vás máme zopár záberov a concept art, ktorý znázorňuje stanicu vybudovanú na Mesiaci.

DeliverUsTheMoon_1 (1)

DeliverUsTheMoon_1

DeliverUsTheMoon_2

DeliverUsTheMoon_3

DeliverUsTheMoon_4

DeliverUsTheMoon_5

DeliverUsTheMoon_6

DeliverUsTheMoon_7

deliverusthemoon_conceptart

maxresdefault

 

Komentuj!