Register

A password will be e-mailed to you.

Opposing Force bol prvý, a bez pochýb najlepší datadisk k prvému dielu Half-Life. Zahrať si v koži mariňáka Adriana Shepharda zafungovalo, hra sa dodnes teší obrovskej popularite, niekto ju dokonca považuje za ešte lepšiu než pôvodný titul. Dnes sa však nebudeme baviť o 16 rokov starej záležitosti, sme tu kvôli tomu, aby sme sa pozreli na “Prospekt”.

Hra sa začína vo väznici Nova Prospekt, ktorú fanúšikovia značky Half-Life určite dobre poznajú. Gordon Freeman, hrdina tejto série, má problém – vojaci z väzenia ho pomaly obkľúčili, no našťastie jeho spojenci Vortigaunti dokázali zohnať na pomoc zabudnútého hrdinu Adriana Sheparda, aby Freemanovi pomohol.

Prospekt by mal mať dĺžku podobnú Half-Life: Episode One a pokračovať v príbehu datadisku Opposing Force. Titul vznikol za 18 mesiacov a vytvoril ho jediný človek – Richard Seabrook. Hru si môžete zakúpiť na Steame za cenu 9,99 € (aktuálne je zľava 10%, takže je 8,99 €), za čo dostanete 13 úrovní, nový dabing, hudbu, textúry vo vysokom rozlíšení, vylepšené nasvietenie, umelú inteligenciu, nové časticové efekty, modely, upravené uživateľské rozhranie a zavítať by sme mali aj na Xen, ktorý snáď netreba nikomu predstavovať.

Zmien a vylepšení by malo byť pomerne dosť, no uvidíme, ako budú v konečnom dôsledku fungovať. Prospekt však pravdepodobne bude úspešnou záležitosťou, fanúšikov Half-Life je stále obrovské množstvo a hlad po nových hrách z tohto sveta titulu určite pomôže. Keď si to tak zoberieme, autor ani nemusel nič vylepšovať, veď Half-Life 2 je stále vynikajúca hra, takže ak dodá titul rovnakej kvality, bude mať o úspech postarané.

Poďme sa ešte pozrieť na oficiálny trailer:

Ako to všetko dopadne sa dozvieme už budúci mesiac, kedy Prospekt výjde. K jeho spusteniu nebude potrebné vlastniť žiaden predošlý Half-Life, nakoľko ide o samostnaný titul, i keď patriaci do tohto sveta.

Komentuj!