Register

A password will be e-mailed to you.

Po minulotýždňovom teste headsetu SB Blaze od spoločnosti Creative tu máme ďalší herný headset od tohto singapurského výrobcu. Tentokrát pôjde o model s označením DRACO HS880, ktorý nahrádza svojho predchodcu HS850. Už pri prvom pohľade pôsobí model DRACO zaujímavejšie ako SB Blaze, no neklame iba prvý pohľad?

Vyhotovenie konštrukcie a vzhľad headsetu

Vyhotovenie modelu DRACO je naozaj kvalitné a podarené. Nejde o žiaden labilný kúsok, headset pôsobí už napohľad robustne. Okrem plastov, ktoré sú dostatočne pevné bol pri výrobe použitý aj kov, ktorý vystužuje hlavový most. Vystuženie neuvidíte, nakoľko sa nachádza vo vnútri plastovej konštrukcie, no na oficiálnu stránku produktu Creative umiestnil obrázok, na ktorom je kovové vystuženie znázornené.

fea_3

Zdroj: Creative

Hlavový most má v hornej časti “vankúšik” potiahnutý koženkou, aby Vás headset na hlave neobťažoval. Je dostatočne mäkký a svoju funkciu plní dobre, ani raz sa mi nestalo, že by ma headset na hlave tlačil. Pre lepší komfort si môžete hlavový most zodvihnúť, stupnica dovoľuje zdvih o deväť “kliknutí”, mne postačovalo zodvihnúť most iba o tri stupne, takže rezerva je naozaj dostatočná. Na priloženom obrázku nájdete porovnanie pôvodnej polohy a najväčšieho možného zdvihu.

_DSC4760 zdvih

Mušle slúchadiel sú polohovateľné, mierny náklon po vertikálnej osi zabezpečuje lepšie priľnutie k hlave. Ako ste si mohli z predošlého obrázku povšimnúť, mušle je možné úplne sklopiť pre lepšie skladovanie/prenášanie slúchadiel. Úplne otočenie je možné iba do jednej strany, do opačnej strany táto možnosť nie je, v tomto smere sa mušle natáčajú iba jemne, aby sa prispôsobili tvaru Vašej hlavy.

Náušníky sú potiahnuté koženkou, ktorá je príjemná na dotyk, vypchaté sú mäkkým molitanom – po nasadení slúchadiel sa budete naozaj cítiť komfortne, v tomto ohľade môžem výrobcu Creative pochváliť, slúchadlá mi nevadili ani po niekoľkých hodinách.

 

_DSC4742

Vzhľad headsetu DRACO je z môjho pohľadu podarený, záujemcu upúta červenou farbou na vonkajšom obvode mušlí, pri ktorých je lesklý plast. Prekvapením pre mňa bola dobrá odolnosť voči odtlačkom prstov, za čo musím Creative pochváliť. Určite nemožno opomenúť kábel červenej farby, ktorý je oproti klasickej čiernej vítaným spestrením. Doplnkové prvky striebornej farby sa k headsetu hodia, nič nepôsobí rušivo, ani nudne. Čo sa dizajnu týka, u mňa headset zabodoval.

Na záver tejto časti testu som si ponechal asi jedinú vec, ktorú môžem vytknúť, a to je nedostatočne viditeľné označenie “L” a “R”, ktoré je umiestnené na vnútornej strane hlavového mostu, no nie je odlíšené a splýva s mostom, pritom stačilo trochu farby.

Predošlá časť      Pokračovanie

 

Komentuj!