Register

A password will be e-mailed to you.

Po minulotýždňovom teste headsetu SB Blaze od spoločnosti Creative tu máme ďalší herný headset od tohto singapurského výrobcu. Tentokrát pôjde o model s označením DRACO HS880, ktorý nahrádza svojho predchodcu HS850. Už pri prvom pohľade pôsobí model DRACO zaujímavejšie ako SB Blaze, no neklame iba prvý pohľad?

Model DRACO HS880 je o niečo drahší kúsok, ako už spomínaný SB Blaze, avšak za odporúčanú cenu 59,99 € (pri uvedení do predaja) dostanete kvalitný produkt, o ktorom stále môžeme hovoriť ako o cenovo dostupnom produkte, ktorý za relatívne málo peňazí ponúkne veľa muziky. Nie je problém zohnať headset lacnejšie, takže predošlé tvrdenie ešte viac naberá na správnosti. Na jednotlivé stránky produktu sa v našom teste postupne pozrieme, no začneme klasicky, a to balením a jeho obsahom.

Balenie + obsah

Ako už naznačuje názov DRACO, na obale nájdete draka, pod ktorým sa nachádza to najdôležitejšie, a to samotný headset. Krabica je vyhotovená naozaj pekne, tvrdý papier dostatočne chráni obsah, v tomto ohľade nemožno výrobcovi niečo vytknúť.

_DSC4716

Headset si môžete veľmi ľahko prezrieť, nemusíte ani otvárať krabicu, stačí zodvihnúť tvár draka a pred sebou budete mať celý headset, t.j. slúchadlá aj s mikrofónom, ktorý je umiestnený v strede. Vyklopná časť v sebe skrýva magnet, ktorý zabezpečuje, aby táto časť držala pripevnená ku krabici. Magnet sa nachádza v zúženom mieste, všimnúť si ho môžete na priloženom obrázku (na pohľad pôsobí ako malá škvrna).

_DSC4719

Na krabici nájdete popísané kľúčové vlastnosti headsetu, technickú špecifikáciu a obsah balenia. Tentokrát, na rozdiel od krabice SB Blaze, chýba popis v českom jazyku, no myslím si, že tento fakt by pre nikoho nemal predstavovať problém.

_DSC4724

V balení sa nachádzajú slúchadlá, mikrofón, koženkový obal a malý letáčik, v ktorom nájdete stručné informácie o produkte, vyjadrenie spoločnosti Creative, že výrobok nemá vady a upozornenie o dlhom počúvaní hudby pri vysokej hlasitosti.

Koženkový obal nachádzajúci sa v balení.

Koženkový obal nachádzajúci sa v balení.

Headset je uložený v priehľadnom plastovom držiaku pozostávajúcom z dvoch častí – spodnej, v ktorej je headset uložený a vrchnej, ktorá produkt zakrýva a chráni pred poškodením, respektíve posúvaním. Všetko pekne drží na svojom mieste, o headset sa netreba báť.

_DSC4726

Technické špecifikácie

Slúchadlá:

Konštrukcia: Uzavretá, circumaural

Meniče: 40mm neodymové magnety

Frekvenčny rozsah: 20 Hz ~ 20 kHz

Impedancia: 32 Ω (ohmov)

Citlivosť: 106 dB/mW

Mikrofón:

Typ: Kondenzátorový s potlačením okolitého hluku

Frekvenčny rozsah: 100 Hz ~ 18 kHz

Impedancia: <2,2 kΩ (kiloohmov)

Citlivosť:  -39 dBV/Pa

Pokračovanie

Komentuj!