Register

A password will be e-mailed to you.

Ešte v novembri 2015 sa počet predaných konzol PlayStation 4 pohyboval okolo čísla 30 miliónov. Sony však zažilo skvelé sviatky, počas ktorých sa z PlayStation 4 predalo ďalších 5.7 milióna kusov, vďaka čomu sa v historickom rebríčku predajnosti konzol dostalo pred konzoly Sega Genesis a Nintendo 64 na 13. miesto.

Úspešným sviatočným obdobím sa pochválil oficiálny japonský PlayStation blog, v ktorom prezident a CEO Sony Computer Entertainment Andrew House píše o svojom nadšení z rastúcej komunity a v roku 2016 sľubuje niekoľko skvelých titulov.

Medzi prvých 15 sa PlayStation 4 prebojovalo už v novemrbi 2015, kedy z tohto miesta vytlačilo Atari. Po preskočení Genesis a 64 je ďalším cieľom konzola Super Nintendo Entertainment System (SNES), ktorá má zatiaľ pred PlayStation 4 pohodlný 14 miliónový náskok.

sony

Avšak zatiaľčo SNES sa predávalo približne 19 rokov, PlayStation 4 potrebovalo na tento úspech iba niečo cez dva roky, takže sa dá očakávať, že v rebríčku pôjde ešte podstatne vyššie. Najmä rok 2016 by mohol byť pre Sony opäť úspešný vďaka niekoľkým exkluzívnym titulom ako Uncharted 4, No Man’s Sky, Horizon Zero Dawn alebo The Last Guardian. Nedávno dohodnutá spolupráca medzi Sony a Hideo Kojimom tiež naznačuje sľubnú budúcnosť.

Pri troche šťastia má tak PlayStation 4 šancu zaradiť sa o niekoľko rokov medzi svojich starších bratov PlayStation 2 a PSX v prvej päťke tohto rebríčka.

Komentuj!