Register

A password will be e-mailed to you.

Singapurskú spoločnosť Creative snáď netreba predstavovať nikomu. Výrobca zvukových kariet Sound Blaster, webových kamier Live! Cam, reproduktorov MUVO, či rôznych slúchadiel/headsetov je na trhu od roku 1981, za tento čas si dokázal nájsť dostatočné množstvo priaznivcov a upevniť svoju pozíciu medzi ostatnými výrobcami. Na testovanie sme obdržali novinku od tohto výrobcu v podobe headsetu SB Blaze, ktorý je nástupcom obľubeného modelu Creative HS-800 Fatal1ty Gaming Headset. Dokáže zaujať a nájsť si svojich priaznivcov, alebo ide o premárnenú šancu?

Konektory a ovládacie prvky

Ako ste už mohli postrehnúť na predošlom obrázku, na konci niečo vyše 2,40 metra dlhého káblu nájdete dva pozlátené 3,5mm jack konektory, prvý (zelený) určený na zapojenie slúchadiel a druhý (ružový) pre mikorofón. Kábel je vedený iba do ľavej mušle a nie je odnímateľný. Ako som už spomínal vyššie,  mikrofón odnímateľný je, takže v prípade, ak budete headset využívať pre počúvanie hudby, prípadne ak počas hrania nebudete mikrofón potrebovať, jednoducho ho odpojíte, aby Vás zbytočne neobťažoval. Mikrofón, podobne ako kábel, je situovaný na ľavej mušle a z nasledovného obrázku môžete vidieť, že obsahuje výčnelok, ktorý po nasadení mikrofónu zabráni jeho otáčaniu.

_DSC2086

Samotný mikrofón je ľubovoľne polohovateľný, takže si každý jeden hráč môže sklon prispôsobiť svojim preferenciám. Jack mikrofónu je rovnako ako konektory pre zapojenie headsetu pozlátený.

_DSC2085

Kábel headsetu obsahuje ovládač, na ktorom je umiestnený prepínač mikrofónu on/off a regulátor hlasitosti slúchadiel. Spodná strana obsahuje štipec, vďaka ktorému si môžete ovládač pohodlne pripnúť k odevu, aby ste mali ovládanie na dosah ruky.

_DSC2091

_DSC2092

Predošlá časť      Pokračovanie

Komentuj!