Register

A password will be e-mailed to you.

Mysleli ste si, že viete dobre hrať Fallout? Chlapík menom Rydou vás vyvedie z omylu. Celú hlavnú dejovú líniu sa mu podarilo dokončiť za iba 15 minút. Presnejšie 14 minút, 54 sekúnd a 71 stotín, čím stanovil nový svetový rekord.

Rydou na to musel využiť niekoľko trikov, resp. bugov, ktoré sa v hre nachádzajú. To však vôbec neznižuje jeho výkon. Práve naopak. Ich využitie si vyžaduje neuveriteľnú presnosť, bleskové reflexy a najmä desiatky hodín plánovania.

Prvým trikom je používanie quicksave a quickload na preskočenie dlhých konverzácií. Rovnakým spôsobom, ak ste presní a dokážete to správne načasovať, sa dá prejsť cez niektoré prekážky ako dvere alebo steny. Kľúčové sú však slová “správne načasovať”. Ak to urobíte pomaly, trik nebude fungovať. Ak to urobíte prirýchlo, hra spadne.

Najzložitejším na načasovanie je však zrejme trik s urýchlením chôdze. Všetko je založené na tom, že pri zmrzačení nôh vám hra najprv spomalí chôdzu na 0% a následne zrýchli na 65% normálnej chôdze. Ak sa vám však podarí urobiť quicksave tesne pred znížením na nulu a následne quickloadnúť v zlomku sekundy medzi znížením a zvýšením na 65%, môžete tým oklamať hru a tá vám pridelí 65% bonus bez toho, aby vám najprv odobrala 100%. V praxi teda zvýšite rýchlosť svojej chôdze na 165%.

Ale dosť už bolo rečí, veď sa na to pozrite sami. A nezabudnite si zapnúť anotácie, Rydou totiž každý svoj krok priebežne vysvetľuje.

Komentuj!