Register

A password will be e-mailed to you.

Je všeobecne známe, že ak chce štúdio získať titul hry roka, väčšiu šancu má ak svoju hru vydá čo najneskôr. Ak hru vydáte priskoro, jednoducho riskujete, že do konca roka ľuďom trochu zíde z očí a mysle. Poľské štúdio CD Projekt RED sa však pri svojom The Witcher 3: Wild Hunt rozhodlo na túto čarovnú formulku vykašľať a očividne ju ani nepotrebovali. Posledný Witcher totiž získal nielen prestížny titul na galavečere The Game Awards, ale stal sa hrou roka aj pre drvivú väčšinu novinárov.

Blog gotypicks si posvietil na 244 denníkov z celého sveta (Česko a Slovensko zastupovali Hospodárske Noviny a bulvárny Blesk) a spočítal, ktorá hra v nich získala titul hry roka najčastejšie. Z porovnania vyšiel suverénne najúspešnejšie The Witcher 3: Wild Hunt, ktorý získal neuveriteľných 166 hlasov.

Na druhom mieste sa s veľkým odstupom umiestnil Fallout 4, ktorý získal 36 hlasov. Prvú trojku uzatvára Metal Gear Solid V, ktorý za najlepšiu hru roka označilo 23 denníkov. Štvrtou a zároveň poslednou hrou, ktorej sa podarilo získať titul hry roka, bol Bloodborne s 19 hlasmi.

2559202-the_witcher_3_wild_hunt_geralt_ready_to_deliver_the_final_blow

Vyhrať s takýmto dominantným náskokom si vyžaduje poriadnu kvalitu, a tak nám neostáva nič iné, iba štúdiu CD Projekt RED pogratulovať a poďakovať za dobre odvedenú prácu.

Najlepšie hry roka podľa našich redaktorov si môžete pozrieť tu.

Ktorá hra podľa vás získa tento titul v roku 2016? Jeden z hlavných kandidátov ako Deus Ex: Mankind Divided, Quantum Break či Far Cry Primal? Alebo nás čaká prekvapenie? O svoje názory sa podeľte v komentároch.

Komentuj!