Register

A password will be e-mailed to you.

Pre predplatiteľov PS Plus tu máme hry, ktoré nájdu v PlayStation Store zadarmo počas januára. Poďme sa pozrieť, čo si  spoločnosť SONY pripravila pre hráčov na jednotlivých zariadeniach.

PS4

Majitelia najnovšej generácie PlayStation obdržia Grim Fandango Remastered. Legendárna adventúra (dokonca jedna z najlepších) od Double Fine Productions priniesla v prepracovanej verzii ovládanie prispôsobené moderným požiadavkám a vylepšený vizuál. Základné prvky ako výborná hudba, humor, príbeh, hádanky a pod., ktoré pôvodnú hru dokázali dostať medzi tie najlepšie hry samozrejme zostali zachované, takže ak ste sa hre doposiaľ vyhýbali a máte predplatenú službu PlayStaion Plus, mali by ste svoj rest rýchlo napraviť. Pôvodná hra má na Metacritic hodnotenie 94% a moderná, remaster verzia zase 84%. V tomto prípade sa hodí dobrá znalosť anglického jazyka, v opačnom prípade prídete o množstvo skvelých vtipov/humorných situácií.

Ďalší titul, ktorý pribudne do ponuky pre PS4 je Hardware: Rivals. Úplná novinka v PlayStation Store poteší priaznivcov akčných online súbojov. Hráč si vyberie vozidlo a na bojisku bude musieť poraziť svojich nepriateľov, na výber budú klasické vozidlá, no problém nebude ani tank. Titul pôsobí dojmom, že by chcel využiť popularitu Rocket League, ktorý bol zásahom do čierneho, no ak ponúkne rovnako kvalitnú zábavu, nebudeme mať nič proti.

A ešte launch trailer na Hardware: Rivals, aby ste si mohli o hre urobiť lepšiu predstravu.


PS3

Prvý titul, ktorý si budete môcť pridať do svojej knižnice, ak stále vlastníte PS3 je Dragon Age: Origins, prvý diel (a mnohými považovaný za najlepší) RPG série, ktoré vytvorilo štúdio BioWare, známe vďaka Mass Effectu a Star Wars: Knights of the Old Republic. Hodnotenia tohto titulu sa pohybovali od približne 85 % do 90 %, dôkazom je aktuálnych 87% pre PS3 verziu.

Ak Vás nelákajú RPG, druhý titul ponúka FPS akciu so známej série, ktorá kedysi odštartovala vlnu strieľačiek z 2. svetovej vojny. Tušíte správne, ak ste hádali, že pôjde o Medal of Honor: Warfighter, zatiaľ posledný diel, ktorý vyšiel v roku 2012. Bohužiaľ, titul nedopadol najlepšie, či už z hľadiska predajov, alebo recenzií. Hodnotenia titulu boli iba mierne nadpriemerné o čom svedčí aj 55%, ktoré má momentálne PS3 verzia na Metacritic.

PS3 Jan


 

PS VITA

Ani majitelia handheldu PlayStation VITA neprídu skrátka. Rovnako, ako majitelia PS4 a PS3 obdržia dve hry. Prvou je temná, puzzle skákačka Nihilumbra, ktorú môžete poznať aj so smartphoneov. Na Metacritic má titul v prípade PS VITA verzie priemer hodnotení 73%, čo nie je zlé číslo.

Posledný titul, ktorý uzatvára ponuku na január 2016 je stratégia z obdobia 2. svetovej vojny. Hra, o ktorej hovoríme je History Legends of War: Patton, ktorá v jedinej nami nájdenej recenzii pre PS VITU obdržala 6 bodov z 10, čo môžme považovať za 60%. Nejde o žiaden top titul, no pre priaznivcov stratégií môže poslužiť dobre a urýchliť počas cestovania dlhé chvíle.

PS VITA Jan

 

 

Komentuj!