Register

A password will be e-mailed to you.

Na vydanie Half-Life 3 čakajú hráči už vyše desaťročie a rozdelili sa na dve skupiny. Jedna sa vo svojich odhadoch chytá každej slamky a druhá sa na nich smeje a tvrdí, že Half-Life 3 nikdy nevyjde. Najviac sa zabáva asi Gabe Newell, ktorý jediný vie, ako sa veci naozaj majú. V posledných dňoch sa však na Steame začali objavovať tajomné odkazy, ktoré možno presvedčia aj skeptikov.

gabe

Všetko sa začalo nedávnym zimným výpredajom. Hráči z Redditu si totiž všimli, že ak na akejkoľvek stránke obchodu napíšete “search” (bez úvodzoviek) a stlačíte enter, vyskočí na vás okno so zadávaním hesla. Môže za to javascript s názvom nothingtoseehere.js. Zadanie správneho hesla by nás malo presmerovať na inú stránku, avšak zatiaľ nikto netuší, čo má byť cieľom.

Hráči si tiež na stránke komiksu Northpole Noir všimli čiarový kód, ktorý nápadne pripomínal ten zo série Hitman 47. Ak tento kód zadáte do okna s heslom na stránke Hitman: Codename 47, vyskočí na vás nový kód. A keď ten zadáte znovu na stránke Northpole Noir, spustí sa vám nahrávka s textom “Bol som na správnej stope. Cítil som to. Zajtra budem hľadať znova.”

Čo to znamená? Boh vie. Spolu s týmito stopami sa však začali objavovať podobné hádanky po celom Steame a hlavnú úlohu v nich hrá logo Half-Life. Ak napríklad na stránke Santa Baby otvoríte titulný obrázok a upravíte odkaz tak, aby ste obrázok získali s plným rozlíšením, následne v grafickom editore zvýšite jas, v ľavom hornom rohu uvidíte starý známy symbol v miniatúrnej verzii.

hl

Písmeno Lambda tiež internetoví detektívi objavili aj na stránke Team Fortress 2. Zároveň si všimli, že na viacerých stránkach sa objavuje tajomný kód 1v7531. A teraz sa skúste na numpade pozrieť na čísla 7531. Aký tvar vám z nich vznikne?

miss pauling tf2

Možno ide iba o ďalší vtípek na účet hráčov, nové náznaky však ľudia nachádzajú každý deň. Ak chcete byť v obraze, poprípade sa zapojiť do pátrania, stačí sledovať subreddit steamsaledetectives.

Komentuj!