Register

A password will be e-mailed to you.

Rok 2015 priniesol mnoho zaujímavých herných titulov. Ktoré však patrili medzi TOP 5 očami našich redaktorov?

Martin Kubeš

Za rok 2015 by som z mojej strany vedel vybrať viacero titulov, ktoré naozaj upútali moju pozornosť, no ak vyberiem mojich päť videohier, boli by to tieto:

Top roku 2015

Číslo jeden patrí Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, ktorý ukázal, ako má vyzerať moderná stealth akčná hra. Zároveň sa so sériou rozlúčil jej tvorca Hideo Kojima a za seba musím povedať, že vo veľkom štýle a s plnou parádou. Mojou hrou číslo dva je PlayStation 4 exkluzivita Bloodborne od From Software, ktorých poznáme vďaka “Souls” sérii. Bloodborne priniesol výzvu, výborný dizajn monštier, kvalitný soundtrack, zaujímavý grafický štýl a všetko zmiešal do veľmi kvalitného koktejlu. Tretím titulom je Until Dawn, taktiež exkluzívny pre PS4. Pocta starým hororom priniesla všetko, čím sa vyznačovali tieto filmy, takže hlúpe rozhodnutia postáv a klišé nechýbalo ani v hre. Tentokrát však nešlo o nevýhodu/chybu, ale o špecifickú črtu, ktorá fanúšikom hororov, medzi ktorých sa zaraďujem, urobila veľkú radosť. Ako štvrtého zástupcu som do môjho rebríčku vybral Broforce, akčnú strieľačku, ktorá je v mnohých veciach moderná, no zahalená do retro kabátu, čo jej pridáva na atraktivite. Humor, postavičky z akčných filmov, brutalita a dobré nápady autorov zabezpečili pre Broforce zaslúžené miesto medzi mojimi TOP hrami tohto roku. Posledným titulom môjho rebríčku je nádherná skákačka Ori and the Blind Forest, ktorá má magickú atmosféru, krásny vizuál a výbornú hudbu. Nejde však o ľahkú skákačku pre malé deti, miestami Vás hra dokáže pekne potrápiť.

Za seba by som vedel do rebríčku zaradiť ešte ďalších päť videohier, ktoré v roku 2015 určite potešili nejedného hráča, sú to tieto:

Za pozornosť stojí kolekcia Uncharted: The Nathan Drake Collection, no keďže neobsahuje nové hry, ale remastruje staré, do rebríčku som titul nezaradil, no inak by skončil na mieste číslo šesť. Ak by bol Uncharted číslom šesť, siedme miesto by sa ušlo titulu Batman: Arkham Knight, ktorý na PC síce dopadol katastrofálne, no konzolové verzie problémy netrápili a hra dôstojne uzatvorila Arkhamskú ságu od Rocksteady. Nakoľko nemám XBOX One, zatiaľ si nemôžem dopriať Rise of the Tomb Raider, no titul si určite zaslúži miesto číslo osem, nakoľko aj predchádzajúca časť bola pre mňa jednou z hier roku 2013. Na deviatom mieste sa z mojej strany umiestnil The Witcher 3: Wild Hunt a TOP desiatku uzatvára Fallout 4.

pokračovanie>

Komentuj!