Register

A password will be e-mailed to you.

Microsoft si údajne pre hráčov pripravuje na budúci rok prekvapenie v podobe úplne novej verzie konzoly Xbox One. Tento model by mal byť ľahší a lacnejší, než pôvodná konzola. Na stránke Petri to s odvolaním sa na interné zdroje z Microsoftu to prezradil blogger Brad Sams.

„Počul som z interných zdrojov, že firma zvažuje plány na ľahkú verziu Xbox One pre hry z Windows Store, ktorá by mala konkurovať Apple TV,“ píše Sams. O podobnom zariadení sa šepkalo už pri spustení Xbox One v roku 2013, no tieto plány boli nakoniec zrušené. Teraz by sa to však mohlo konečne podariť.

Ak by sme sa skutočne dočkali nového modelu Xbox One, podľa Samsa to nebude skôr než v druhej polovici roku 2016. Tento model by mal tiež byť podstatne lacnejší, než pôvodný Xbox One, ktorého cena sa pohybuje medzi 300€ a 350€.

Tieto informácie zatiaľ neboli potvrdené. Zástupca Microsoftu totiž povedal iba: „Ku špekuláciám sa nevyjadrujeme.“

Naposledy sa o podobnom zariadení hovorilo v auguste 2015, kedy čínsky blog predpovedal vydanie nového ľahkého modelu Xbox One už v októbri. Šéf Xboxu Phil Spencer vtedy informácie vyvrátil, nevylúčil však niečo podobné do budúcnosti.

Vydávanie nových modelov konzol však pre Microsoft nie je ničím novým. Predošlá generácia konzol Xbox 360 sa v roku 2007 dočkala Elite verzie a následne v roku 2010 aj jednoduchšej Slim verzie.

Komentuj!