Register

A password will be e-mailed to you.

Poprední herní vydavatelia hľadajú svoje miesto v rodiacej sa (ale už teraz veľmi ziskovej) eSports komunite. 

Zatiaľčo spoločnosti ako ActivisionBlizzard, Riot a Valve majú dominantné eSports postavenie zaistené, EA za nimi zatiaľ výrazne zaostáva. Toto sa ale môže zmeniť aj vďaka novej Competetive Gaming Division (CGD), divízii vrámci EA, venujúcej sa výhradne súťažnému hraniu, ktorú včera predstavil bývalý COO, Peter Moore.

“Ako posledný krok na ceste, ktorej cieľom je vyzdvihnúť hráčov EA hier do popredia, umožní nová divízia globálne eSports súťaže v našich najväčších tituloch ako Fifa, Madden NFL, Battlefield a ďalších,” doplnil Andrew Wilson, EA CEO.

“CGD sa bude snažiť vybudovať najlepší program vo svojej triede a našu snahu budeme zhmotňovať cez nové eventy, no tiež budovaním infraštruktúry, aby sme vám dokázali prinášať najlepšie zážitky z competetive EA hrania po celom svete.”

Activision-Blizzard zaviedli vlastnú eSports divíziu už v októbri tohto roku. Na tú dohliada bývalý CEO spoločnosti ESPN, Steve Bornstein. Niektoré EA tituly síce majú svoje miesto na eSports scéne už dnes, no to sa určite nedájú porovnať s multiplayer ikonami ako Starcraft 2 alebo Heroes of the Storm. Vytvorenie Competetive Gaming Division však veští pre EA nemalý rast v tomto smere počas najbližších pár rokov.

Komentuj!