Register

A password will be e-mailed to you.

Konzoly minulej generácie sa s nami lúčia, dostávajú posledné veľké hry a už ich čaká iba zaslužený odpočinok, prípadne recyklované športové hry s aktualizovanými súpiskami. Po odfláknutom porte Call of Duty: Black Ops III na staršie konzoly, tu máme najnovšie pokračovanie série Tomb Raider. Verzia pre XBOX One si od recenzentov odniesla vynikajúce hodnotenia, no verzii pre XBOX 360 sa veľká pozornosť nevenovala. Ako teda old-gen port dopadol?

V prvom rade si musíme ujasniť, že verzie pre obe konzolové generácie nerobilo rovnaké štúdio. Rise of the Tomb Raider pre XOne vytvorilo Crystal Dynamics a port pre XBOX 360 dostali na starosť Nixxes Software. Nejde o žiadnych nováčikov, Nixxes Software sa zameriavajú predovšetkým na konverzie hier pre iné platformy. Skúseností majú dostatok, čo potvrdzuje aj ich najnovšia práca v podobe Rise of the Tomb Raider. Na priloženom videu sa možete presvedčiť, že konverzia najnovšieho dobrodružstva, na ktoré Lara Croft vyrazila, bola vytvorená pre potešenie fanúšikov a nie iba pre peniaze, ako v prípade spomínaného Call of Duty: Black Ops III.

Autorom však výsledok nestačil, po vydaní hry sa im podarilo prostredníctvom patchu ešte o niečo vylepšiť grafický kabátik, priame porovnanie nájdete na stránkach serveru Gearnuke. Nixxes Software svoju úlohu zvládli a z hardware XBOX 360 vyžmýkali všetko.

Za seba môžem povedať, že sa Tomb Raider rozlúčil s konzolou XBOX 360 vo veľkom štýle a pred Nixxes Software nezostáva nič iné, než dať dole pomyselný klobúk, ako uznanie za odvedenú prácu.

Komentuj!