Register

A password will be e-mailed to you.

Bethesda hry sú na trhu jedinečné. Jedinečnosť je naozaj tým pravým slovom. Pokiaľ vezmete taký Skyrim a budete hľadať alternatívu na trhu, budete hľadať márne. Slovo jedinečnosť som však vybral zámerne, pretože hry od tejto americkej spoločnosti sú na jednu stranu výborné, plné obsahu, atmosféry, malých detailov, ktoré vás pohltia, no pri každom jednom vydaní nového titulu sa pri danej hre objavujú rôzne technické závady, ktoré sú naozaj jedinečné naprieč hernou scénou. Jedinečnosť však spočíva zároveň v komunite, ktorá sa okolo Bethesda hier vytvára a jednou z týchto komunít je aj tá moderská.

Moderi pracujú na plné otáčky od vydania Fallout 4 a už teraz sa na internete objavuje množstvo modov, ktoré hru vylepšujú či už po vizuálnej, alebo hrateľnostnej stránke. Treba pripomenúť, že niektoré mody, alebo skôr tweaky (úpravy), pomohli veľa hráčom prekonať technické problémy, vďaka ktorým nebolo možné prejsť určité pasáže hry a podobne.

Poďme sa teda pozrieť na zatiaľ najlepšie mody pre Fallout 4.

 

Fallout 4 Configuration Tool

1

Jednoduchá konfiguračná utilitka, ktorá vám pomôže napríklad jednoducho vypnúť vždy spúštajúce sa Intro, pričom môžete upravovať rôzne nastavenia, ako je FOV, akcelerácia myšky, uzamknutie framerate a mnoho iného. Ide o naozaj užitočný tool. Sťahujte tu.

 

Higher Settlement Budget

2

Vďaka tomuto modu budete môcť stavať viac. Vo Fallout 4 je nastavený limit na počet stavieb v rámci vášho stavebného objektu. Po nainštalovaní tohto modu bude limit odstránený a tak si budete môcť vychutnať volnú ruku vo vašej kreativite. Sťahujte tu.

 

Craftable Ammunition

3

Tento mod vám zabezpečí jednu skvelú vec, budete si môcť pomocou Chemistry Station vyrábať muníciu k zbraniam. Takže už žiadne žalostné zbieranie každého kúsku munície od padlých nepriateľov! Sťahujte tu.

 

Creature Follower Mod

4

Prečo nevymeniť Piper alebo vášho verného psa za mohutného Deathclawa a pomenovať ho napríklad Shaun? Áno, vďaka tomuto modu si môžete privlastniť akúkoľvek postavu/príšeru vo Wastelandoch a ona vás zato bude priateľsky následovať a sprevádzať. Sťahujte tu.

 

Rain of Brass

5

Vždy ste sa chceli cítiť ako v akčnom filme, kde aj po vystrelení z 9mm zbrane ostane na zemi tona prázdnych nábojov? Tak tento mód vám to zabezpečí. Po riadnej prestrelke, alebo aj neriadnej ostanú na zemi po dobu jednej hodiny vystrielané náboje, pričom budú viditeľné až z diaľky 500 metrov. Sťahujte tu.

 

FO4 Rain

6

Vylepšené efekty dažďa a to pri padaní samotného dažda z oblohy a aj pri dotyku so zemou alebo kalužami. Sťahujte tu.

 

Lowered Weapons

7

Tiež sa vám nepáči, že vám zbraň zaberá polovicu monitora? Tento mod robí to, že pri pohybe, alebo aj obyčajnom postávaní, teda v prípade, že zo zbrane práve nestrieľate, sklopí zbraň k telu a tak nosenie zbrane pôsobí prirodzenejšie a hlavne vidíte kam idete! Sťahujte tu.

 

Stars Texture Overhaul

8

Vylepšené textúry hviezd na oblohe počas noci. Sťahujte tu.

 

Enhanced Wasteland Preset

9

Úplne prvý mod, ktorý sa snaží vylepšiť farebnú paletu samotného Wastelandu a vyladiť niektoré efekty, ako je DOF a pod. Sťahujte tu.

 

Stalker Lighting

10

Už len podľa samotného názvu vám môže byť jasné o aký mod pôjde. Ak sa vám nepáči farebné prevedenie v akom sa Fallout 4 ponáša a radi by ste farebnú paletu zmenili na trošku viac “post-apokalypticko” ladenú, tento mod je presne pre vás. Sťahujte tu.

 

Enhanced Blood Textures

212-1-1447315519

Vadí vám slabá kvalita efektu krvi, konkrétne samotné textúry? Tento mod vylepšuje rozlíšenie textúr krvi po strelení do nepriateľa a zároveň aj po dotyku krvi so zemou. Sťahujte tu.

 

Value per Weight indicator for Container UI

334-0-1447395448

Tento mod pridáva políčko, ktoré vám ukáže, aká je hodnota predmetu, ktorý sa nachádza vo vašom inventári, voči samotnej váhe predmetu. Takže nabudúce, keď budete vyhadzovať niektoré predmety, pozrite sa na Value/Wt. pomer. Sťahujte tu.

 

Full Dialogue Interface

1235-1-1447824522

Tiež vám lezie na nervy, že nevidíte, čo vlastne vaša postava povie po zvolení dialogovej možnosti? Tento mod vám namiesto odpovedí typu “Yes”, “No” zobrazí, čo presne vaša postava povie. Sťahujte tu.

 

Darker Nights

191-0-1447693760

Bethesda sa rozhodla pre vytvorenie noci, ktorá nie je až tak priveľmi temná a tmavá. Tento mod vám noc stmaví do rôznych úrovní. Sťahujte tu.

Komentuj!