Register

A password will be e-mailed to you.

Vydanie hry Fallout 4 predstavovalo pre väčšinu hráčov tohtoročný herný vrchol. Rýchle oficiálne oznámenie a vydanie v ten istý rok vyvolalo obrovský boom. Spoločnosť Bethesda si je dobre vedomá, ako veľmi je populárna, dnes už kultová séria Fallout, a preto priaznivcom pripravila zberateľskú edíciu nazvanú jednoducho „Pip-Boy Edition“. My sme počas uplynulých dní mali možnosť pozrieť sa osobne na zberateľskú edíciu a preskúmať obsah a kvalitu prevedenia jednotlivých častí.

V prvom rade si zhrňme, čo všetko nájdete v balení, ak si zakúpite limitovanú zberateľskú edíciu Fallout 4. Balenie obsahuje kapsulové púzdro, plagát s perkami, samotnú hru v steelbook obale a to najdôležitejšie – Pip-Boya, ku ktorému dostanete príručku a stojan. Venovať sa podrobne plagátu alebo steelbooku nepovažujem za potrebné, plagát je jednoducho plagát (i keď obsahuje pre hráča relevantné informácie) a steelbook je iba steelbook, nič viac. Tieto kúsky nespôsobili obrovský záujem o limitovanú edíciu Fallout 4, po zberateľskej edícii sa zaprášilo vďaka Pip-Boyovi.

01

Bohužiaľ, za seba musím konštatovať, naživo pôsobí najdôležitejší kúsok zberateľky neuveriteľne lacno. Obyčajné plasty, žiaden pocit niečoho prémiového. A to by sa stávať nemalo… Na druhú stranu, Pip-Boy je spracovaný presne ako v samotnej hre. Využiť ho môžete dvoma spôsobmi. V prvom rade máte možnosť umiestniť Pip-Boya na stojan, iba sa ním kochať a tešiť sa zo zberateľského predmetu. Druhé a podstatne zaujímavejšie využitie nastane, keď do Pip-Boya umiestnite svoj smarphone. Budete sa aspoň trochu cítiť ako vo Wastelande, pripravená aplikácia sa vydarila. Aplikáciu nájdete v store pre platformy Android/iOS. Počas testu fungovala bez problémov, na nami testovanom Android zariadení sme nezaznamenali žiaden lag, ani pád. Samotný Pip-Boy je navrhnutý pre nosenie na ľavej ruke, iná možnosť nie je.

04

Zberateľka Pip-Boy Edition je pre fanúšikov/fanatikov do všetkého čo sa týka série Fallout povinnosťou, bez ohľadu na použité materiály. Pre vášnivých zberateľov rôznych limitovaných edícií (bez zaujatia určitou značkou a pod.) by som práve túto zberateľku neodporúčal, nemyslím si, že je hodná ceny, za ktorú sa predáva. Určite Vás od kúpy neodhováram, ak Vám práve táto zberateľská edícia má robiť radosť, nemali by ste váhať, skladové zásoby sa neustále zmenšujú.

03

Kapsulové púzdro (vľavo) a mini nukleárna hlavica, ktorá pochádza zo zberateľskej edície Fallout Anthology

Za možnosť vyskúšania Pip-Boya ďakujeme nášmu partnerovi ciernydrak.sk, kde si môžete zakúpiť ako bežnú, tak i limitovanú edíciu, ktorej sme sa v predchádzajúcich riadkoch venovali.

06

Komentuj!