Register

A password will be e-mailed to you.

Podľa SuperData, nezávislej výskumnej skupiny, ktorá spracováva dáta o predajnosti herných vydavateľov a vývojárov, sa z hry Fallout 4 predalo viac ako 1,8 milióna digitálnych kópií cez Steam, Xbox LIVE a PlayStation Network.

Joost van Dreunen zo SuperData uviedol, že hra dosiahla tohto čísla už počas prvých dní od vydania. Okolo 1,2 milióna kusov bolo predaných na PC, predovšetkým prostredníctvom služby Steam. Odhadovaný výnos z digitálneho predaja za prvé 3 dni je 100 miliónov $. Toto je podľa Dreunena dókazom toho, že PC hráči nekupujú iba hry v zľave, ale za určité tituly neváhajú uhradiť plnú sumu.

2884115-fallout4_e3_codsworth2_1434323962

13. novembra spoločnosť Bethesda Softworks ohlásila, že až 12 miliónov kópií Fallout 4 rozoslali maloobchodníkom po celom svete ešte pred dňom vydania. Uviedli, že iba to predstavuje tržby presahujúce 750 miliónov $, aj keď nie je jednoznačné, či toľko už zinskasovali, alebo ide o teoreticky vyrátaný príjem z predaja všetkých 12 miliónov kusov. Každopádne, slušná kupa prachov.

Na Steame bol Fallout 4 najviac hraný titul už v dni jeho vydania, kedy dosiahol neuveriteľných 470 000 hráčov hrajúcich v ten istý čas, čím predbehol rekord Grand Theft Auto V.

Fallout 4 vyšiel 10. novembra a náš redaktor Gago pre vás pripravuje recenziu, ktorú vydáme čo nevidieť.

 

Komentuj!