Register

A password will be e-mailed to you.

Fallout 4 sem, Fallout 4 tam, sú to už takmer dva dni od vydania ďalšieho pokračovania tejto pomaly už dvojdekádnej hernej série. Presne 10. november bol tým dňom D, kedy sme po prvýkrát mohli ochutnať, čo nám chlapci zo štúdia Bethesda ukuchtili. Grafické spracovanie nebol asi nikdy prvok, pre ktorý by hráči milovali Fallout, no dnešná doba je proste next-gen a hráčov čím ďalej viac trápi aj táto stránka hier.

V podstate už z prvých záberov nového Fallout-u 4 bolo jasné, že nepôjde o prelomový titul vo vizuálnom prevedení. Áno, poviete si, nie je to Crytek z jeho Crysis-om alebo Ryse: Son of Rome, no určitý grafický štandard je v dnešnej dobe od herných vývojárov vyžadovaný. Všetko je to na dlhšiu diskusiu a hlavne teda majitelia drahých nabušených PC-čiek zvyknú vystrkovať rožky a porovnávať každý pixel. Tým samozrejme neurážam konzolových hráčov, no ak chce hráč najvyššiu vizuálnu kvalitu, samozrejme siahne po 1000 a viac eurovom počítači.

Reddit uživateľ Nukeclears vytvoril koláž oficiálne vydaných screenshotov z Fallout 4, pričom ako porovnávacie screenshoty použil zábery priamo z Fallout-u 3. Nukeclears sa zároveň snažil zachytiť podobné situácie na screenshotoch.

Viditeľný je rozdiel v textúrach, no najmä Bethesda konečne použila širšiu paletu farieb, a tak Fallout 4 nepôsobí už tak mdlo, čo síce može byť pre niekoho menej príjemné, kedže ide o post-nukleárnu hru, no nemusí to nutne znamenať, že musí mať hra jeden zelený filter. Nasvietenie a tiene zaznamenali určité zmeny k lepšiemu a dynamické počasie môžeme na screenshotoch vidieť tiež s tým, že dážd a iné poveternostné zmeny budú v hre tiež prítomné. Presvedčte sa o kvalitách grafického spracovania sami.

1.1

1

2.2

2

3.3

3

4.4

4

5.5

5

6.6

6

7.7

7

8.8

8

Komentuj!