Register

A password will be e-mailed to you.

Po piatkovom predstavení nových hrdinov včera BlizzCon pokračoval diskusiou s tvorcami Heroes of the Storm. Jednou z tém bol aj nový matchmaking systém, ktorý by mohol byť zavedený už do dvoch týždňov.

Pripravovaný systém sľubuje menšie rozdiely v úrovni hráčov a lepšie rozdelenie úloh v tíme, s čím má súčasný systém niekedy problémy. Občas sa totiž stáva, že je jeden tím zložený z kvalitnejších hráčov, poprípade sú veľké rozdiely medzi hráčmi vrámci tímu. Niekedy tiež býva problémom nevhodná kombinácia hrdinov v jednom tíme. Dôvodom je vraj fakt, že matchmaking systém bol prebratý z hry StarCraft II a nezohľadňoval špecifiká Heroes of the Storm. Nový systém má byť vytvorený špeciálne pre tento účel.

Podľa simulácií Blizzardu sa mu to darí a zápasy sú oveľa vyrovnanejšie. Rozdiely medzi hráčmi sa zmiernili a zlepšilo sa aj zloženie tímov. Zmeny by pritom nemali mať žiadny dopad na čas, za ktorý vám systém nájde spoluhráčov a protihráčov.

Podľa Dustina Browdera z Blizzardu by mal byť systém zavedený ešte v roku 2015, ale zrejme už do dvoch-troch týždňov. Zdôraznil však, že zatiaľ nemôžu nič sľúbiť. „Stať sa môže čokoľvek, ale je to naša hlavná priorita,“ dodal.

Komentuj!