Register

A password will be e-mailed to you.

Počas prvého dňa BlizzConu dostala na hlavnom pódiu svoj priestor aj hra Heroes of the Storm. Blizzard nám počas neho predstavil 3 nových hrdinov, mapu Towers of Doom, ale aj novinku v podobe Arena módu.

Prvým hrdinom predstaveným na hodinovej prezentácii bola dryáda Lunara. Lunara útočí najmä na diaľku svojimi oštepmi. Zaujímavé na nej je, že oproti ostatným hrdinom je o 20% rýchlejšia. Nevýhodou však je, že z pochopiteľných príčin nemôže používať mountov.

Druhým pripravovaným hrdinom je Genn Greymane, worgen a kráľ Gilneasu. Greymane môže využívať svoju ľudskú podobu na útoky pištoľou z diaľky, na boj zblízka zase využíva svoju vlčiu formu. Každá forma má svoju vlastnú sériu schopností.

Najzaujímavejším predstaveným hrdinom je však určite dvojhlavý ogre Cho’gall. Ide totiž o dvoch hrdinov v jednej postave, ktorú ovládajú dvaja rôzni hráči. Ak si vyberiete hlavu Cho, vašou úlohou je ovládať pohyb tela a mlátiť súperov päsťami. Váš parťák, ktorý ovláda hlavu Gall, ich zatiaľ ničí špeciálnymi schopnosťami. Odomknúť Cho’galla však nebude také jednoduché. Nedá sa kúpiť ani za zlato, ani reálne peniaze. Dostupný bude iba pre hŕstku vyvolených ľudí, napríklad účastníkov BlizzConu. Nám, bežným smrteľníkom, bude odomknutý až keď zaňho odohráme dva zápasy s niekým, kto ho už vlastní.

Ďalšou predstavenou novinkou je pripravovaný Arena mód. V Arena móde dostane každý hráč na výber z troch náhodných hrdinov, pričom daných hrdinov nemusí ani vlastniť. Na mapách nezískavate žiadne expy a nevyberáte si žiadne talenty, hneď na začiatku si však môžete zvoliť vašu heroickú schopnosť a vpadnúť rovno do boja. Súperiť budete na malom priestore, pričom hlavným cieľom je poraziť druhý tím v súboji o daný map objective.

Krátkou upútavkou nám tiež boli predvedené zábery z pripravovanej mapy s názvom Towers of Doom. V nej je súperov core chránený nezničiteľným štítom, ktorý sa dá dočasne vypnúť iba ovládnutím všetkých špeciálnych oltárov rozmiestnených po mape.

A na záver perlička. Úplne posledná otázka z publika sa týkala možného pridania Gul’dana do Heroes of the Storm. Odpoveď vývojárov bola: „Práve na ňom pracujeme.“

Komentuj!