Register

A password will be e-mailed to you.

Už tento víkend otvára v Bratislave svoje brány 4. edícia najväčšieho herného turnaja na Slovensku s názvom TPD Y-Games Winter Challenge 2015. V priestoroch Fakulty informatiky a informačných technológií STU si zmerajú sily stovky hráčov z celého Slovenska, ale aj zo zahraničia.

Turnaje Y-Games vznikli vďaka nadšeniu skupiny študentov, ktorí sa na začiatku roku 2014 dali dokopy a v školskej jedálni zorganizovali nultý ročník turnaja. Zúčastnilo sa ho 64 hráčov a ohlasy boli natoľko pozitívne, že ďalšia edícia sa konala už o pol roka. Dnes sa Y-Games môže pýšiť titulom najväčší herný turnaj na Slovensku, pričom na víkendový TPD Y-Games Winter Challenge 2015 je už teraz prihlásených približne 750 hráčov.

Tí si postupne zmerajú sily v hrách DOTA 2, FIFA 2016, Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone a Trackmania Stadium, pričom ceny pre najlepších sa vyšplhali do výšky 6500€.

Na svoje si však prídu aj diváci. Organizátori totiž akciu poňali nielen ako herný turnaj, ale oslavu hier so všetkým, čo k tomu patrí. Okrem komentovaných streamov zo zápasov si teda počas víkendu užijú vylepšenú chill out zónu, kde na nich budú čakať atrakcie napríklad v podobe laser game, Oculus Riftu alebo závodných simulátorov. Fanúšikov hier určite zaujmú aj prednášky týkajúce sa histórie hier, komentovania a iných tém. O sprievodný program sa tiež postarajú populárni hostia ako menameselassie, Zolik, GuardiaN, Ivan “Dev1” LazarovChris – Bordáčlands a ďalší. V noci zo soboty na nedeľu príde na rad pravá párty, na ktorej sa o zábavu postará DJ z Ibizy I-ONE so svojím projektom Party Heroes. Návštevníci tiež môžu využiť ponuku ubytovania v cene 2€ na noc.

Samozrejmosťou je tiež cosplay súťaž, ktorá sa na poslednom turnaji mimoriadne vydarila. Každý, kto príde v kostýme, zároveň na bare dostane pivo a kofolu zdarma.

Všetky potrebné informácie nájdete na webe a Facebook udalosti podujatia. My vás o priebehu turnaja a celej akcie samozrejme budeme informovať, a tak naďalej sledujte náš web a Facebook.

Zatiaľ sa môžete na víkend navnadiť videom z tohtoročného Y-Games Summer Challenge 2015:

https://www.facebook.com/dsfxtm/videos/477919982364262/

Komentuj!