Register

A password will be e-mailed to you.

O necelý mesiac, konkrétne 6. novembra, si budete môcť vyskúšať novú hru z každoročnej hernej série Call of Duty. Tento rok však prišiel na rad vývojoví tím štúdia Treyarch, ktoré bolo zodpovedné napríklad za Call of Duty 3 alebo Call of Duty World at War. Treyarch sa vyznačuje inovatívnejším prístupom a tento rok to v Call of Duty Black Ops 3 dokazujú novinkou, ktorá sa týka príbehovej kampane. 

Treyarch sa totiž rozhodol o netradičný postup, ktorý je v dnešnej dobe v podstate nevídaný. Predstavte si, že hráte taký Battlefield a autori vám hneď od začiatku odomknú všetky zbrane a upgrady a budete si môcť od prvej sekundy zahrať s najlepšou puškou v hre, alebo si na vrtuľník pripevniť najlepšie rakety. Takýto prístup však samozrejme Treyarch zvolil len pre singleplayer časť hry a tá multiplayerová pôjde stále v zažitých kolajách, čím viac budeš hrať, tým viac ťa hra odmení.

Jason Blundell director príbehovej kampaňe a zombí módu sa k veci vyjadril takto.

“Tento systém poskytuje hráčom voľnosť a flexibilitu zvoliť si časť hry, ktorú chcú sami odohrať. Systém odomykania jednotlivých levelov pochádza z dôb, keď sme programovali v naších obývačkách, bol to jednoduchý systém krokovania, kedy urobíte najskôr jeden krok a presuniete sa na ďalší. Hráči sú v dnešnej dobe celkovo vyspelejší.”

bo 3

“Je ťažké v dnešnej dobe udržať záujem hráča na jednej veci, hre, takže je to celé o tom, ako si títo hráči zvolia konzumovať obsah. Možno si zvolia, že si zahrajú druhú misiu a na ďalší deň im kamarát povie niečo v zmysle, že štvrtá misia je naozaj perfektná a tento hráč mu odpovie niečo v zmysle, “Ok, v rýchlosti sa na ňu pozriem”.

“Podľa môjho názoru je takýto prístup úplne v poriadku. Niektorí hráči možno preskočia hneď na koniec hry, lenže v konečnom dôsledku budú aj tak chcieť vidieť celý príbeh, takže si hru zahrajú od začiatku.”

cod

“Viete, v dnešnej dobe Netflixu, kedy sa objaví celá sezóna vášho obľúbeného seriálu naraz a môžete si tiež pozrieť poslednú časť, je takýto prístup úplne normálny. Samozrejme je tu ešte “problém”, kedy sa na YouTube dostane koniec samotnej hry v priebehu pár hodín, čo bude v prípade Call of Duty Black Ops 3 znamenať len pár minút, kedže si môžete pustiť poslednú misiu hneď po vložení disku do vašej konzole, no hráči, ktorí nezvyknú pozerať takéto videa na YouTube si ich jednoducho nepozrú. Všetko je to len o tom, dať ľuďom na výber.”

Blundell zároveň nevyjadruje obavu z toho, že ak si aj náhodou zahráte hneď poslednú misiu, tak vám nepovie v podstate nič, takže vás to bude lákať len v tom, aby ste si zahrali celú hru a pochopili ste príbeh, odohrávajúci sa v roku 2060, kedy augmentácia končatín a únik tajných dát je predostretá pred ľudí, ako každodenný chlieb.

Call of Duty Black Ops 3 vychádza 6. novembra pre Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360 a PC.

 

Dávajte si však pozor, ak ste majitelia Playstation 3 a Xbox 360, prečítajte si viac v článku Call of Duty: Black Ops 3 nebude obsahovať kampaň pre Playstation 3 a Xbox 360!

Komentuj!