Register

A password will be e-mailed to you.

Po týždennej odmlke spôsobenej Blizzconom sa vraciame k vašej obľúbenej rubrike. Snáď som vás už jemne vycvičil a naučil istej investigatívnosti, preto možno niektorí z vás si dohľadali zľavy minulý víkend aj sami. Tak dole v komentároch sa môžete pochváliť, čo ste ulovili, zatiaľ čo som pre vás fotil a sharoval atmosféru z Prahy! Pre tých pohodlnejších, ktorí čakajú na môj report – nech sa páči!

Na Steame sa tento týždeň realizujú Telltale Games s osvedčeným marketing modelom, ktorý sme si už rozoberali – v utorok vydávame Minecraft: Story Mode, tak dáme zľavu na všetko, čo máme! Osobne som Minecraft nikdy nehral, to však neznamená, že tento fenomén neobdivujem (bola o ňom super epizóda v South Parku). Len teda ma nikdy nelákalo byt v sandboxe a nemať nejaký dej, a to sa práve týmto titulom zmení. Možno časom vyskúšam. Okrem toho je tam v dobrej cene Tales from the Borderlands. Tiež sa vám zdá, že už Borderlands má každý víkend nejaký deal? Jurrassic Park: The Game je povinnosť pre všetkých tých, ktorí v detstve mali dinosaurov ako hračky a videli jednotku. Áno, jednotku, ostatné filmy sú už len jej tieň. Ozaj, aby sme nezabudli na Steam weekly zombie fetish (toto slovné spojenie si dám asi aj patentovať), máme tu The Walking Dead.

Capture

Fenoménu indie hier poctivo odolávam, avšak asi pred pol rokom som sa nechal na jednu zlomiť. Spolubývajúci si kúpil The Darkest Dungeon vo štvrtok večer, pred spaním sme si ju dali na telku a bavili sa aká jednoduchá hra si dokáže podmaniť ostrieľaných gamerov ako sme my. V piatok išiel na víkend domov a mne nenapadlo nič lepšie ako si to kúpiť tiež… a hrať. Prešiel som pár dungeonov, zabil pár bossov a spolubývajúci vo dverách „Hele vole, byl jsi ty vlastně o víkendu venku?“ Od toho času bolo na hre niekoľko patchov- pridali nové postavy, vybalancovali staré, pridali ďalšie dungeony. Z podmanivej hry sa stala ešte podmanivejšia. Odporúčam!

So spomínaným kamarátom sme sa zároveň v tej dobe najviac smiali na titule Depth, preto keď som ho videl vo Weekend Deale, tak som mu hneď napísal. „Jasně, jdeme hned do toto!“ (samozrejme ironicky). Ako to vychádzalo, pozreli sme si trailer na Steame. Ten nás pobavil a hra sa stala ikonou FAILu. Podvodný survival so žralokmi? Podvodná mutácia Evolve? To musí byť strašné. Pol roka ale ubehlo a človek zistil, že sa kľudne mohol mýliť. Reviews na Steame nie sú najhoršie, hra prebehla niekoľkými úpravami. Skúste, potom mi dajte vedieť.

Včera som si pustil na dobrú noc Twitch. Pri vyberaní vhodnej good night „relácie“ som spozoroval anomáliu. Na tretej pozícií najsledovanejších hier bolo niečo neznáme. Keep Talking and Nobody Explodes? Čo to je? Dnes ráno som si to teda naštudoval a ono to je skvelé! Presne týmto smerom by sa mala časť gamingu uberať. Zbližovať ľudí, nabádať na konštruktívnu komunikáciu (nie takú, ako ju často vidíme teraz: „Ty ko…, čo robíš do p…, veď si úplný noob!“). Jeden z vás má bombu na stole a kamaráti manuál na zneškodnenie. Každý vidí svoje, a preto vecná komunikácia je esenciou úspechu. Znovu, veľmi pekná alternatíva k stolným hrám na večere s kamošmi typu Activity, Investor, Monopoly atď. Tvorcom fandím a držím palce!

V okienku „klasiky“ si tento týždeň pripomenieme naozajstnú vykopávku- Knights and Merchants za 90 centov. Skvelá settlerovka z roku 1998. Najklasickejší koncept – postav prosperujúcu ekonomiku stredovekej dediny, vycvič armádu a poraz nepriateľa. Je v tom aj celkom fajn dej, naozaj oddychová klikačka s milou hudbou. Poďme radšej ďalej, pretože sa mi hrnie slza nostalgie do oka. Pri druhej klasike sa žiadne slzy roniť nebudú, naopak, bude tiecť krv plným prúdom. Nie len tradičná červená, ale aj toxická zelená. Áno priatelia, Aliens vs. Predator!!! Popravde, neviem ani čo viac povedať. Myslím si, že titul je evergreen a hovorí sám za seba.

Volajú ma Macko Uško, lebo smiešne uško mám. Huncút som a rád sa hrám, s humorom je predsa fuška! Chodí to ešte v telke? Poliaci vytvorili kdečo, ale že sa im podarí vytvoriť aj stroj času do detstva, to som nečakal. Teddy Floppy Ear Bundle je obávaná trilógia (alebo trololológia?) za šmešne Euro a deväť centov, ako sám Macko Uško! Juj!

Uplay sa už naučil, že 72 hour deals by nemali trvať týždeň. Avšak čo je platná kvantita, keď tam nie je vôbec kvalita? Z tých piatich titulov, sú vždy tri DLCčka a z tých dvoch plných hier je jedna hrôza. Aspoň som nemal dilemu, ktorú hru vyberiem. Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas 2 za veľmi príjemnú cenu.

Humble Bundle tento týždeň nič moč. Ako som spomínal vyššie, indie hry nie sú veľmi pre mňa. Ja však nie som ty, a preto si tam možno nájdeš niečo pre seba! Počul som, že Sir, You Are Being Hunted je celkom fajn. Map generátor zaisťuje to, aby sa hra a jej mapy neokukali za jedno poobedie. Ak by niekoho nudilo prehrabávať sa horou ponúk, tak ako to robím ja pre vás každý týždeň, tak Humbe Bundle rozbieha projekt Humble Monthly. Za mesačný poplatok 12 dolárov, ti do pošty pristane mesačne kolekcia hier. To už je ale pohodlnosť, čo?! Budem to sledovať a časom si možno zaplatím.

A čo vy? Ktorá hra v zľave zaujala teba tento víkend?

Komentuj!