Register

A password will be e-mailed to you.

Počas lepších dní si populárnu hru Rocket League zahrá vyše milión unikátnych hráčov denne. V rozhovore pre časopis Develop to prezradil viceprezident štúdia Psyonix Jeremy Dunham. Podľa jeho slov ani v najhoršie dni neklesá počet hráčov pod 750,000 – 800,000.

Hra pôvodne vyšla pre PS4 a PC v ten istý deň, vrámci služby PlayStation Plus však bola zadarmo zatiaľčo Steam verzia doteraz stojí 19,99€. Stiahlo si ju vyše 6 miliónov hráčov, pričom PC verzií sa predalo niečo cez 1 milión. Z toho vyplýva, že väčšina hráčov hru získalo zdarma.

Dnes sa však pomer PS4 a PC hráčov začína vyrovnávať. “Jedna z vecí, ktorá nám po čase príde zaujímavá, je fakt, že rozdiel medzi počtom PlayStation a PC hráčov sa znižuje. PS hráči sú stále vo väčšine, keďže hru mohli mesiac získať zadarmo, ale PC hráči postupne tento rozdiel zmazávajú,” tvrdí Dunham. Zároveň ho teší celková priazeň hráčov aj takmer 3 mesiace od vydania. “Máme veľa hráčov, ktorí hru stále hrajú aj po 11 týždňoch, čo je pre nás veľmi povzbudzujúce. Zároveň si všímame, že ľudia hru vo všeobecnosti hrávajú o niečo viac. Hráči dnes strávia pri hre viac času ako tomu bolo napríklad v auguste. Všetky tieto čísla nás tešia a dúfame, že to bude pokračovať.”

Dunham však na záver zdôrazňuje, že sa snažia nenechať uniesť týmto úspechom. “Sme realisti a po čase sa na našich predajoch prejaví, že už nebude novinkou. Ale užívame si to kým môžeme.”

Komentuj!