Register

A password will be e-mailed to you.

Bigfoot je názov pre bájneho tvora, o ktorého existencii sa už desaťročia vedú dohady. Podľa legiend má ísť o vysokého, chlpatého ľudoopa obývajúceho lesy severozápadnej Ameriky. Okrem mýtov a ničím nepodložených výpovedí “očitých svedkov” však nič nenaznačuje, že by skutočne existoval.

Rovnako tomu bolo aj v sérií Grand Theft Auto. Všetci si ešte pamätáme fámy o Bigfootovi v hre San Andreas. Tak ako v skutočnom svete, aj tu hráči trávili desiatky hodín jeho hľadaním. A podobne ako v skutočnom svete, aj tu sa našli desiatky hráčov, ktorí bez akýchkoľvek dôkazov prisahali, že ho videli. Dnes je však týmto dohadom koniec.

Pred necelými dvoma týždňami totiž vyšiel update, ktorý do GTA V pridal niekoľko nových vecí. Redditor YourAdultFriend si napríklad všimol, že do hry pribudli ukryté rastliny peyote (v slovenčine nazývané lofofora, známe najmä obsahom meskalínu), pričom každá vám v replay editore odomkne nové zviera. A ak ich zozbierate všetky, získate achievement “Cryptozoologist” (povolanie, ktoré sa zaoberá skúmaním živočíchov, o ktorých existencii neexistujú dôkazy).

Niektorým hráčom to prišlo podozrivé, a tak sa rozhodli rozlúštiť záhadu tohto názvu. A rozlúštil ju, ako inak, ďalší redditor. rkRusty totiž zistil, že v GTA V, na rozdiel od San Andreas, skutočne existuje Bigfoot. Nájdete ho však iba keď splníte sériu veľmi špecifických podmienok.

V prvom rade musíte mať hru dokončenú na 100% a musíte objaviť všetky skryté rastliny. Následne si musíte počkať na hmlisté počasie. A ak je v hre práve utorok ráno, čas medzi 5:30 a 8:00, v lokácii Chiliad State Wilderness môžete nájsť zlatú rastlinu peyote, ktorá vám odomkne Bigfoota.

Ak vám Bigfoot stojí za to, presné miesto si môžete pozrieť na nasledujúcom videu:

Komentuj!