Register

A password will be e-mailed to you.

Frictional games je vydavateľ, ktorého môžete poznať najmä vďaka hre Amnesia. Ak ste o tejto hre nič nepočuli či už preto, lebo nehráte radi hororový žáner, alebo len preto, že sa k vám táto informácia jednoducho nedostala, napravte to! Frictional vstúpi tento rok opäť na pomyselný piedestál slávy, pretože pripravuje novú hru nazvanú SOMA.

SOMA je novou science fiction hororovou hrou, ktorá sa pokúsi prevziať žezlo úspechu a príputať do hráčských sedačiek kopu let’s playerov, ale aj normálnych hráčov, ktorým nevadí, ak majú na hlave progamingové sluchátka, je jedna hodina ráno, v byte ticho a ich primárnou zábavou je hranie hry, pri ktorej by aj sám Chuck N. nezostal bez príznaku pohybu črevného aparátu.

Hlasy z vysielačky viac nepočuť, jedlo došlo a stroje si začali o sebe myslieť, že sú ľuďmi. Podmorská základňa PATHOS-II sa zo dňa na deň ocitla pod neúnosnou izoláciou a my budeme musieť urobiť niekoľko ťažkých rozhodnutí. Čo sa dá teda spraviť? Čo dáva zmysel? Za čo ešte môžeme bojovať v tejto agónii?

Podľa opisu sa teda budete nachádzať hlboko pod morskou hladinou a vašou hlavnou úlohou bude zistiť, čo sa na základni stalo a kto je za to všetko zodpovedný. Na samotnej základni budete nachádzať dokumenty a posledných preživších,  ktorý vám pravdepodbone pomôžu poskladať príbeh za udalosťami, ktoré sa na základni PATHOS-II udiali. Tie vám postupne vyrozprávajú príbeh a odokryjú pravdu. Vaším hlavným nepriateľom bude tma, narušení preživší, záhadné kreatúri, šialení roboti, pričom čerešničkou bude nevyspytateľná umelá inteligencia, ktorá vás bude prenásledovať na každom vašom kroku.

Vašou hlavnou zbraňou proti týmto nástrahám bude jedine váš rozum a prefíkanosť. Útok je voľba, ktorá vám prinesie inštantnú smrť a ak sa vám nepodarí prekabátiť nepriateľa, posledným východiskom bude už iba útek a nádej, že budete utekať rýchlejšie.

 

Frictional Games vydáva hru SOMA 22. septembra a zakúpiť si ju môžete už teraz na steame alebo gogu, kde je momentálne s 10% zľavou.

 

Video predstavujúce prostredia podmorskej základne PATHOS-II

 

Zdroj: Vlastný.

Komentuj!