Register

A password will be e-mailed to you.

Ak sa hovorí, že atletika je kráľovná športu, pretože tu bola od nepamäti, tak pri Esports by sa dalo v takomto zmysle rozprávať o hre Starcraft. Ešte pred tým ako sa začal hrať Counter-Strike, Quake 3 Arena, či Unreal Tournament na súťažnej úrovni, mládež v Kórei dosiahla ďalšieho vývojového stupňa. Starcraft je tam tak populárny, že keď tréner národného futbalového mužstva potreboval motivovať svojich zverencov, tak zavolal na pomoc top hráčov Starcraftu – ich idoly. Bláznivé, však?

Korean Evolution

Tento víkend si preto nič neplánujte, je totiž na programe tretí a zároveň posledný grand slam tohto roku. Finále WCS Season 3 sa koná v neďalekom Krakove a začína dnes 15:00 na oficiálnom streame. Sľubujem vám, že aj pre vás, ktorí Starcraft 2 nesledujete pravidelne, to bude zážitok.

Miesto konania je Stara Zajezdnia – bývalé depo pre električky z roku 1913, teraz múzeum, pivovar a ako inak, party hala. Je pekné vidieť ako usporiadatelia hľadajú zaujímavé miesta, nie len strohé výstaviskové pavilóny.

Zároveň je to predposledná možnosť ako získať WCS body (berte to ako ATP rebríček pri tenise), pretože len TOP 16 hráčov sa kvalifikuje na pomyselné majstrovstvá sveta – Blizzcon 2015. 12 z nich už má účasť istú. O ostávajúce 4 miesta bude preto boj na život a na smrť. Buďte pri tom!

Dnes je teda na programe štvrťfinále, zajtra semifinále a finále. To však nie je všetko! Blizzard si pre nás pripravil malé prekvapenie, a to hneď po semifinále, cca 19:00 bude svetová premiéra introduction cinematic od Legacy of the Void, posledného dielu Starcraft 2 trilógie.

Skočte si teda do obchodu pre pivo, kolu a pukance, zavolajte kamošov, pretože už za chvíľu to začne!

Komentuj!