Register

A password will be e-mailed to you.

Vždy ste túžili mať vlastného robota, ktorý by vám slúžil, vykonal by každý jeden váš príkaz a ešte by vám, povedzme, odpovedal na vaše otázky vtipným robotickým dialektom? Máme pre vás dobrú správu.

Sphero je výrobca špecifikých robotický hračiek, ktoré môžete ovládať pomocou smartphonu.

Pred piatimi mesiacmi, a to konkrétne na najväčšej konferencií týkajúcej sa Star Wars univerza, Star Wars Celebration, bola predstavená filmová verzia robota označeného ako BB-8. Táto nová robotická hviezdička, ktorá je mimochodom veľmi sympatická a zároveň aj “cool”, bude jedným z hlavných robotických protagonistov prichádzajúceho filmového pokračovania Star Wars: The Force Awakens, ktoré zavíta do naších kín na konci decembra tohto roku.

Video zo Star Wars Celebration konferencie predstavujúce filmového robota BB-8

4. septembra sa konala celosvetová udalosť “Force Friday“, ktorá bola globálne livestreamovaná počas 18 hodín, počas ktorých sa odhalovali nové hračky od Hasbra a iných spoločností, ktoré majú podpísanú licenciu na tvorbu a predaj Star Wars hračiek.

Jednou, a snaď aj najviac cool hračkou zo všetkých, bol malý robotík, ktorého sme už spomenuli vyššie, BB-8. Táto verzia však už nie je v životnej velkosti ako tá s filmu.

Malý BB-8 je vytvorený spoločnosťou Sphero, ktorá sa venovala už pred vytvorením robotíka BB-8 hračkám, ktoré boli viac menej sférického tvaru. Pre mnohých teda nebolo prekvapením, že sa Sphero spojilo s Disney pri príležitosti programu “Disney accelerator program”, vďaka ktorému nám Spherom prinieslo finálny produkt.

Pýtate sa, ako si BB-8 drží svoju hlavičku na jeho oválnom telíčku?

Gyroskop, pár malých koliesok a nastaviteľné protizávažie je v telíčku robota, pričom magnet drží spomenutú hlavičku na jeho oválnom telíčku, pričom je samozrejme použitá aj určitá dávka programátorskej mágie, ako čerešnička na torte.

Sphero vyvinulo pre BB-8 špeciálnu Android/iOS aplikáciu, pomocou ktorej sa ovláda, takže nepotrebuje žiadne diaľkové ovládanie, stačí vám váš chytrý telefón. BB-8 má okrem iného svoj vlastný “Patrol režim”, v ktorom sa bude len tak sám túlať, ak mu to prikážete. Iné funkcionality, ktoré robotík má, sú napríklad hlasové príkazy a “holografická” správa, ktorú nahráte a cez telefón vám ju BB-8 premietne.

BB-8 zatiaľ nie je dostupný na Slovenskom trhu, ale napríklad na takom nemeckom Amazone, sa už dá pred-objednať, takže ak máte zbytočných 169€ a neviete čo kúpiť vašej milovanej polovičke, obľubujúcej Star Wars univerzum, môže byť BB-8 do vianoc určite váš.

Video predstavujúce hračku BB-8

bb8_holo_1

bb8_1

bb8_2


bb8-1

bb8-charger-1

bb8-witb-ns-1

 

Zdroj: Vlastný.

Komentuj!