Register

A password will be e-mailed to you.

Streamovanie hier sa za posledné roky stalo nesmierne populárnym, o čom svedčí aj úspech služby Twitch patriacej pod Amazon, ktorý za ňu presne pred rokom zaplatil 970 miliónov dolárov. V tomto roku sa môže Twitch pochváliť napríklad takmer 2 miliónmi broadcasterov alebo v priemere 100 miliónmi návštev mesačne. Google si, čo sa týka tohto trhu, nechce nechať ujsť vlak a prichádza s vlastnou službou – YouTube Gaming.

Google oznámil spustenie YouTube Gaming včera na oficiálnom blogu YouTube. Služba funguje tak, že do vyhľadávania zadáte názov hry, ktorá vás zaujíma, a YouTube Gaming vás presmeruje na podstránku venovanú vami vybranej hre. Takýchto podstránok pre jednotlivé hry vytvoril Google vyše 25 tisíc.

Videá na podstránke sú rozdelené do niekoľkých prehľadných kategórii. Vybrať si môžete z live streamov, videorecenzií, let’s play videí, videí priamo od vývojárov, poprípade sa len tak prehrabávať v populárnych videách o vašej obľúbenej hre. YouTube Gaming vám zároveň na lištách ponúka najpopulárnejšie kanály súvisiace so zvolenou hrou alebo práve trendujúce hry.

Ak máte záujem streamovať, YouTube Gaming vám ponúka vlastný unikátny odkaz, cez ktorý sa vaši diváci vždy ľahko dostanú k vášmu streamu. Streaming bude dostupný v režime 60 fps. Služba je dostupná tiež cez AndroidiOS aplikáciu.

Čo si o YouTube Gaming myslíte vy? Má podľa vás táto služba šancu zosadiť z trónu Twitch? Vyjadrite sa v komentároch pod článkom alebo na našom Facebooku.

Komentuj!