Register

A password will be e-mailed to you.

Na majstrovstvách sveta v hrách Pokémon v americkom Bostone takmer došlo k obrovskej tragédii. Bostonská polícia zatkla dvoch ozbrojených účastníkov turnaja na základe vyhrážok zverejnených na sociálnej sieti.

19. augusta zverejnili Kevin Norton (18) a James Stumbo (27) na Facebooku status o prípravách na majstrovstvá sveta, ku ktorému priložili fotku brokovnice a útočnej pušky. V komentároch následne hovorili o “zabití konkurencie”.

facebook

O deň neskôr bola na tieto vyhlásenia upozornená bezpečnostná služba podujatia, ktorá kontaktovala políciu. Bostonskej polícii sa podarilo dvojicu zadržať, keď sa pokúšala dostať do kongresového centra, v ktorom sa majstrovstvá sveta konali.

norton stumbo

Po prehliadke ich auta polícia zistila, že skutočne nešlo o žart. V aute sa našla brokovnica Remington, útočná puška AR-15, lovecký nôž a stovky nábojov, pričom ani jeden z mladíkov nedokázal predložiť zbrojný pas.

zbrane

Dvojica bola zatknutá a obvinená z nedovoleného ozbrojovania a niekoľkých ďalších trestných činov súvisiacich so zbraňami. Aj keď sa nepredpokladá žiadne napojenie na teroristické skupiny, polícia prešetruje aj túto možnosť.

Bostonská polícia vo svojom oficiálnom vyjadrení vyzdvihla ukážkovú spoluprácu medzi súkromnou bezpečnostnou službou a detektívmi. “Detektívi z BPD v spolupráci so súkromnými agentúrami odviedli skvelú prácu a zabránili potenciálnej tragédií,” píše sa v stanovisku.

Pokémon World Championships je každoročné podujatie, v ktorom proti sebe súperí 1000 najlepších hráčov kartových hier a video hier zo sveta Pokémon. Výhercovia si tento rok rozdelia celkovo 500.000$.

 

 

Komentuj!