Register

A password will be e-mailed to you.

Niektorí hráči sa minulý týždeň márne pokúšali prihlásiť do svojho Steam účtu. Ich heslá boli zmenené z iných zariadení, často na opačnom konci sveta. Medzi postihnutými je aj prominentný hráč Dota 2 Artour „Arteezy“ Babaev.

Šokujúcim je hlavne spôsob, akým boli účty ukradnuté. Na to, aby ste sa mohli niekomu nabúrať do jeho Steam účtu, nepotrebujete byť žiadny skúsený hacker. Stačí vám poznať jeho užívateľské meno.

Ako to celé funguje? Pri prihlasovaní na Steam máte možnosť požiadať o zmenu svojho hesla pre prípad, že to staré ste zabudli. Steam vám následne na mail pošle bezpečnostný kód, ktorý musíte zadať do Steam klienta aby ste si mohli nastaviť nové heslo. Lenže… nemusíte. Na stránku s nastavením nového hesla budete presmerovaní aj keď políčko pre bezpečnostný kód necháte prázdne. Postup si môžete pozrieť na nasledujúcom videu:

Valve už medzičasom chybu opravili, nie je ale presne známe, ako dlho bolo možné takýmto spôsobom získavať prístup k cudzím účtom. Ich hovorca vo vyhlásení pre server Kotaku povedal, že by malo ísť o obdobie medzi 21. a 25. júlom.

„Aby sme ochránili užívateľov, resetli sme heslá na účtoch, na ktorých v danom období došlo k podozrivým zmenám hesiel. Títo užívatelia od nás dostanú email s novým heslom. Po obdržaní emailu odporúčame užívateľom prihlásiť sa do ich účtu cez Steam klienta a nastaviť si nové heslo. Prosím berte na vedomie, že aj keď na niektorých účtoch mohli byť v tomto období zmenené heslá, samotné staré heslo sa nikomu neukázalo. Taktiež boli pred neautorizovanými prihláseniami ochránené všetky účty, ktoré používajú Steam Guard, aj v prípade, že ich heslo bolo zmenené. Za nepríjemnosti sa ospravedlňujeme.“

Každopádne pre spoločnosť ako Valve je to poriadna hanba.

Komentuj!